FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Buluşması" düzenlendi

HATAY (AA) - Reyhanlı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Buluşması" yapıldı.

Reyhanlı Belediye binası önünde yapılan buluşmaya yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Düzenlenen etkinliğe, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekili ve Genel Merkez (MKYK) üyesi Fevzi Şanverdi, Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve çok sayıda mülki idare amiri katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz akşamı oynanan oyunları fark ederek, ferasetiyle, birliğiyle, beraberliğiyle, bayrağıyla ve imanıyla bozduğunu söyledi.

Bu işi yapanların Türk askeri olamayacağını dile getiren Topaca, "Onlar bir avuç hain. Bizim askerimiz, bizim Mehmetçiğimiz bizim ordumuz böyle bir şey yapmaz. Bunu ancak hain olanlar yapar. Askerimize ve polisimize olan sevgimiz eksilmesin. Onları sevmeye devam edelim." dedi.

Milletin arasına nifak tohumları ekmek isteyenlerin var olduğuna dikkati çeken Topaca, şöyle devam etti:

"Türk, Kürt, Alevi, Sünni ve muhafazakar diye aramızı açmak isteyenler var. Bunlara karşı uyanık olmak durumundayız ve aramıza kimseyi sokmayalım. Sevgimiz ve birbirimize olan saygımız hiç eksilmesin. Olağanüstü hal uygulaması, sadece ve sadece devletimizi, milletimizi sizleri korumak için getirilmiştir. Bu hain terör örgütüyle mücadele için getirilmiştir. " diye konuştu.

Hatay Milletvekili ve Genel Merkez (MKYK) üyesi Fevzi Şanverdi de olaylarda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Şanverdi, 15 Temmuz akşamından bu yana meydanlara sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Bir ve beraber oldukça Türk milletinin arasını hiçbir hainin bozamayacağını ifade eden Şanverdi, "Bu hainler demokrasimize saldırırken, milli irademize saldırırken, bir şeyin hesabını yapmayı unutmuşlar. Karşılarında Türkiye'nin olduğunu, bu aziz milletin olduğunu unutmuşlar ve bunun hesabını yapamamışlar. 15 Temmuz akşamından bugüne kadar gece gündüz, cadde, sokağını ve kurumunu muhafaza eden koruyan bu aziz milletimize ne kadar şükretsek azdır" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Antakya Belediyesi Mehteran Bölüğü gösteri sundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :