FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor

ÇANAKKALE/BALIKESİR/YALOVA (AA) - Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbetleri" devam ediyor.
Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanan halk, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini kınayıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehinde slogan attı.
DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, buradaki konuşmasında, heyecanlı olduğunu, pek çok yerde, alanda, mitingde kitlelere hitap ettiğini söyledi.
Uslan, ellerinin titrediğini belirterek, "Sesim titriyor, bu bayrak için yüreğim titriyor. Demokrasiye inan bireyler olarak, seçilmişlerin seçimle yer değiştirmesi halkın özgür iradesidir. Bu millet ne iç ne de dış mihraklara, 'Benim sistemimi değiştiremezsin' mesajını 15 Temmuz gecesi ölümü göze alarak vermiştir. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.
Siyaseten birbirleriyle mücadele edebileceklerini, zaman zaman dillerinin sivrileşebileceğini ifade eden Uslan, şöyle dedi:
"Ancak biz birbirimize düşman değiliz. Bu katiller gibi biz devletin bekasına göz dikmedik. Biz hain değiliz. Ülkemiz çok büyük bir sınavdan geçiyor. Siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, demokrasiye inanmış bir millet bu meydanda Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaktadır. O akşam darbeciler başarılı olsalar, Allah muhafaza Cumhurbaşkanına zarar verseler, bugün meydanlarda omuz omuza olan bu halkın durumunu düşünebiliyor musunuz? Cenabı hak yüreğinde vatan sevgisiyle meydanlara çıkmış tüm vatanseverlerden razı olsun."
- Balıkesir
Balıkesir'de de Milli İrade Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto edip, marşlara eşlik etti. Dev ekrandan çeşitli yayınlar izlendi.
Belediye bandosu konser verdi.
- Yalova
Yalova'da vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni tutmak için Cumhuriyet Meydanı'na toplandı.
Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan attı.
Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu'nun konuşma yaptığı alanda kurulan dev ekranda televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini seyretti.
Alanda hayırsever esnaf ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca kurulan stantlarda vatandaşlara su, çay ve yiyecek ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :