FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, turizm alanında faaliyetini sürdüren sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklamasıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, turizm alanında faaliyetini sürdüren sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklamasıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Murat Dinç, Türkiye'de büyük şehirler başta olmak üzere bu yıl artış gösteren PKK-IŞİD terör saldırıları nedeniyle ülke ve de turizm sektörü olarak zor günlerin geçtiğini söyledi.

Dinç, "Türk Turizm sektörü olarak bu kriz dönemini atlatmaya çalışırken, 15 Temmuz akşamı ülkemize FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi bizlere birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu, huzur ve refahın olmadığı bir ülkede turizm ve diğer sektörlerin yaşamasının çok mümkün olmadığını göstermiştir." dedi.

Dinç, darbe girişiminde bulunanların TBMM'yi bile bombaladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu hain darbe girişimi Türk milletinin dik duruşu ve kararlılığı ile püskürtülmüş olup zalimler amaçlarına ulaşamamışlardır. Ülkemizi Libya, Irak ve Suriye gibi bölüp parçalamak isteyen içerideki ve dışarıdaki hain kuklalar, sivil halkı ve Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayarak ne kadar acımasız olduklarını göstermişlerdir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünde olduğu gibi demokrasi zaferinin halk tarafından nasıl ilan edildiğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olduk."

Basın toplantısında, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, TÜRSAB Kapadokya BYK Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Sak da hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :