FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara...

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu da destek verdi.

Döngeloğlu, 15 Temmuz günü bir imtihana tabi olduklarını belirterek, "Bizimle namaz kılan, secde eden, tespih çeken ne abdestli şeytanlar varmış kendi halkına ihanet eden. Ama namazda beraber olamadığımız, siyasi parti görüşlerinde beraber olamadığımız insanlarla meğer biz milletmişiz. Solcumuzla sağcımızla ülkücü kardeşlerimizle, alperenlerle, Alevilerle, Sünnilerle, Kürtlerle, Türklerle, Araplarla, Çerkezlerle şu bayrağın altında biz bir milletmişiz. Allah’a sonsuz hamdolsun’’ ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da büyük devletlerin kurduğu bütün dengelerin bozulduğunu söyledi.

Anadolu üzerinde büyük tezgah bulunduğunu anlatan Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Bir akşam birdenbire namluların halka döndüğünü, tankların halka doğru yürüdüğünü gördük. Dehşet verici bir hadiseydi. Çünkü bizim ordumuz şerefli bir ordu. Ama orada yuvalanmış bazı insanlar, bu ülke tarihinde, bu ülke insanında hiç hak etmediğimiz bir dehşetle karşılaştık. Yüce Allah bu millet üzerinde tuzak kuranların, tuzaklarını başlarına geçirsin. Allah Anadolu toprağını, bütün ülkemizi muhafaza etsin. Sizin sokaklara çıkmanız, sokağa hakim olmanız daha doğrusu yumruğunu vurmanız, bütün büyük kurumların kurmuş olduğu, büyük devletlerin kurmuş olduğu bütün dengeleri Allah’ın izniyle bozdunuz. Oyunları bozdunuz, Allah hepinizden razı olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :