FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Batman'da çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve dernekler tarafından FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepki mitingi düzenlendi

BATMAN (AA) - Batman'da çeşitli parti, sivil toplum kuruluşları ve dernekler tarafından FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepki mitingi gerçekleştirildi.

AK Parti, HÜDA PAR, Saadet Partisi, Batman Düşünce ve İnanç Platformu, Peygamber Sevdalıları Platformu, Alimler ve Medreseler Birliği, Davet ve Kardeşlik Vakfı, Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından FETÖ'nün darbe girişimini kınamak için Batman Valiliği önünde miting düzenlendi.

Mitingde konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı Genel Merkez MKYK Üyesi Şaziye Gündüz, darbe girişimi sırasında savunmasız insanların öldürüldüğünü söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi AK Parti Genel Merkezi'nde olduğunu belirten Gündüz, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi, o en karanlık ve en uzun gecede genel merkezdeydik, öylesine korkunç, öylesine alçakça savunmasız insanlara saldırılar yapıldı ki tarifi yok bunun. Daha sonra tanklar genel merkezimizin etrafına geldi. Ama aziz milletimiz onların geçişine izin vermedi, gençler tankların üzerine çıkıp onları geri çevirdi. Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız, başbakanımız ve aziz halkımız bu saldırıyı büyük bir inançla püskürtmüştür. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu gösterdiler."

-"Darbeciler hesap hatası yaptı"

Darbe girişiminde bulunanların hesap hatası yaptığını dile getiren Gündüz, "Devletinin, milletinin yoluna başını koymuş, kefenini giyip yola koyulmuş bir dünya liderimiz olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimizin olduğunu hesap edemediler." diye konuştu.

Devletine savaş açan, milletine silah çevirip bombalar atanlara karşı mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayan Gündüz, "Kurtuluş Savaşı'nın Nene Hatun'ları gibi dimdik ayakta duran bu milletin, ülkesine, milletine, vatanına sahip olan her akşam meydanlara olan sizler gibi yiğit kadınları vardır." şeklinde konuştu.

Gündüz, son olarak alandaki vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

"Tankları durduran halkımıza karşı kontrollü, psikolojik harp yöntemleri uygulanmaya başlanmıştır. Kaynağı belirsiz Whatsap ve SMS ile devletin belirli birimlerine ait olduğu iddia edilen mesajlar gerçekmiş gibi yayılıp toplumsal gerilim yükseltmek istenmektedir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık dışında hiç bir bilgiye itibar etmeyin."

Vatandaşların meydandaki bekleyişi sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :