FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kalkınma Bakanı Elvan: - "Şundan emin olun, bu çakallar, bu şerefsizler, bu alçakların her birisi teker teker bunun hesabını vermesinin yanında bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün OHAL ile kökünü kazıyacağız" - "Cumhurbaşkanımız her zaman dik durdu. Bizler baş

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Şundan emin olun, bu çakallar, bu şerefsizler, bu alçakların her birisi teker teker bunun hesabını vermesinin yanında bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün olağanüstü hal (OHAL) ile kökünü kazıyacağız." dedi.

Cumhuriyet Alanı'nda demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara hitap eden Elvan, demokrasi ve milli iradenin tam manasıyla hakim olabilmesi için meydanların dolu olduğunu, Türk milletinin darbe girişimine karşı verdiği mücadeleyle Türk ve İslam dünyasının gururu olduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerinin son derece kötü bir testten geçtiğini ifade eden Elvan, "Türkiye'nin, Türk halkının demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu, milli iradenin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz. Onlar sessiz kaldılar, baktılar ki darbe gerçekleşmiyor, o zaman açıklama yapmaya başladılar. Biz kimin ne olduğunu biliyoruz ama şundan emin olunuz, bu millet ayakta kalacaktır, bu millet güçlenmeye devam edecektir." diye konuştu.

Alandaki vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileten Elvan, şöyle devam etti:

"Gerçek millet bu. Çakallar, teröristler değil, gerçek irade burada. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, sizlere teşekkürlerini sunuyor. O dik duruşunuz, demokrasi nöbetiniz için sizin her birinizin alnından öpüyor. Sizlere şükranlarını sunuyor. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, her zaman dik durdu. Bizler başbakanımız, bakanlarımız ve hükümetimiz her zaman dik durdu ve dik durmaya devam edeceğiz. İşte sizdeki bu güç, irade olduktan sonra bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok."

- "Fetullahçı Terör Örgütü'nün kökünü kazıyacağız"

Elvan, darbecilerin Mersin Valiliğini ele geçirmek istediklerini anımsatarak, "Sayın Valimize bir çakal, bir şerefsiz, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) büyümüş ama hain olarak büyümüş, devletin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, devletin silahını millete karşı doğrultmuş işte o çakalın nasıl teslim olduğunu gördünüz ama TSK içinde şerefli subaylarımız, albaylarımız var. TSK içindeki şerefli subaylarımız bize ve sayın valimize şunu söylediler: 'Biz Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yanayız. Biz demokrasiden, milli iradeden yanayız.' dediler. Bir taraftan o değerli albayımız, bir taraftan emniyet müdürümüz ve emniyet mensuplarımız o çakalı, şerefsizi teslim aldılar. O şerefsizler, çakallar, o ihanet şebekeleri bunun hesabını verecektir. Fetullahçı Terör Örgütü'nün ve o çakalların, alçakların, o şerefsizlerin kökünü kazıyacağız." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz akşamı şehitler verildiğini anımsatan Elvan, şunları dile getirdi:

"O şehitlerimiz ki nasıl? Ne için yola çıktılar? Demokrasi için yola çıktılar. Milli iradenin devamı için yola çıktılar ve dediler ki: 'Ya istiklal ya ölüm, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, benim vermiş olduğum oylarla seçmiş olduğum hükümet ancak bu ülkeyi yönetebilir.' O çakallar ne yaptılar, o hainler, o şerefsizler ne yaptılar? Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa TBMM'yi bombaladılar. Emniyet teşkilatımızı, Milli İstihbarat Teşkilatımızı (MİT), kamu kurumlarımızı bombaladılar. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızı öldürmeye teşebbüs ettiler ama başaramadılar, Allah'ın izniyle başaramayacaklar.

Sayın Cumhurbaşkanımız, o çakalların darbe girişimi esnasında televizyona çıktı ve dedi ki: 'Hep birlikte mücadele, sokaklara, caddelere, demokrasi nöbetine çıkalım' dedi. Allah sizlerden razı olsun, bir haftadır gündüz işinizde, akşam demokrasi nöbetindesiniz. İnşallah Başkomutanımız 'Tamam' deyinceye kadar devam edeceğimiz bir süreç olacak. Bu meydanları boş bırakmayacağız. Hangi siyasi partiden olursak olalım, bu vatanını, milletini, ülkesini seven her bir kardeşimiz Cumhuriyet Meydanı'nda olacak."

- "Fetullahçı Terör Örgütü'nü kökünden kazımak için OHAL ilan ettik"

Elvan, Türkiye'de 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini anımsattı.

OHAL'i millet, iş dünyası ve ekonomi için ilan etmediklerini aktaran Elvan, "OHAL'i ne için ilan ettik? Fetullahçı Terör Örgütü'nü kökünden kazımak için ilan ettik. Şundan emin olun, bu çakallar, bu şerefsizler, bu alçakların her birisi teker teker bunun hesabını vermesinin yanında bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün OHAL ile kökünü kazıyacağız." diye konuştu.

FETÖ'nün kökünü kazır kazımaz Türkiye'nin yine büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğini vurgulayan Elvan, Mersin ve Türkiye'deki yatırımların, büyük projelerin sürdüğünü kaydetti.

Elvan, Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinin engellenemeyeceğine dikkati çekerek, "Hele hele o Pensilvanya'daki terörist başı hiç mi hiç engelleyemeyecek. Bunların hesabı sorulacak. Gördünüz, sizler de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış hadiseler yaşadık. O uçaklar, tanklar, helikopterler, silahlar, sizlerin paralarıyla bu ülkeyi müdafaa etmek için alındı. Peki ya o çakallar kime karşı kullandılar? Size karşı kullandılar. Onun hesabını hep birlikte soracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da konuşma yaparak, darbe girişimine tepki gösterdi.

- Yeni evlenen çift demokrasi nöbetine katıldı

Yeni evlenen Muhammet-Behice Güçlük çifti de demokrasi nöbetine katıldı.

Muhammet Güçlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, milletin geleceği ve selameti için iyi ve kötü günde birlikte olmaktan şeref duyduklarını söyledi.

Behice Güçlü de "En mutlu günümüzde de vatanımızı, milletimizi unutmamak gerek. O yüzden buraya kadar geldik. Böyle mutlu bir günde köşemize çekilip oturmak bize yakışmaz, bizim yerimiz burası, o yüzden de buraya geldik." diye konuştu.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını ekranlardan izledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :