FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "Görmeden tepelerden kurşun sıkan bizim askerimiz olamaz. Onlar FETÖ'nün mensuplarıdır. Onları ayıklamak bizim boynumuzun borcudur"- "OHAL'in muhatabı teröristlerdir, vatan hainleridir, alçaklardır. OHAL'i biz getirmedik

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Görmeden tepelerden kurşun sıkan bizim askerimiz olamaz. Onlar FETÖ'nün mensuplarıdır. Onları ayıklamak bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Turan, Biga ilçesindeki Hükümet Konağı'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan halka hitap etti.

Hainlerin 15 Temmuz akşamı darbe girişimine kalkıştığını anımsatan Turan, "Kalkıştılar ama altında kaldılar. Yanlış yaptılar bedelini mutlaka ödeyecekler. Vatandaşımız bayrağına, vatanına sahip çıktı. Bir derdimiz vardı o da bu ülke. Nasıl ki yüzyıl önce Çanakkale'de oyunlar bozuldu. Çanakkale şehitleri uluslararası güçlerin, yedi düvelin oyununu bozdu. 15 Temmuz'da aynı şekilde bu ülke meseleye el koydu. Bu işlerin yanlış olduğunu dosta düşmana gösterdi. Onları yerle bir etti. Bugün hesap günüdür. Bugün artık millete yan bakanlar, millete kurşun sıkanlar, top tüfekle gelenler hesap verme makamındadır." diye konuştu.

"Asker bizim askerimiz, devlet bizim devletimiz, polis bizim polisimiz" diyen Turan, "Yanlış yapanlar ne askerin, ne polisin ne diğer kurumların mensubu olamazlar. Yanlış yapanlar dışarıdan talimat alan hainlerden başkaları değildir. Bu asla normal bir darbe değil. Savaşın bile bir adabı olur. Görmeden tepelerden kurşun sıkan bizim askerimiz olamaz. Onlar FETÖ'nün mensuplarıdır. Onları ayıklamak bizim boynumuzun borcudur. Bu mesele parti meselesi değil. Ben AK Parti olarak burada değilim. AK Parti bugün var yarın yok. Ben Türkiye'nin milletvekiliyim, Çanakkale'nin milletvekiliyim o yüzden buradayım." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Çanakkale İskele Meydanı'nda düzenlenen programa katılan Turan, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye'de OHAL olunca sokağa çıkma yasağının geleceğini söyleyenler olduğuna işaret eden Turan, şunları kaydetti:

"Bazıları ülkede olağanüstü hal olunca 'Sokağa çıkamazsınız, yasaklanır' dediler. Ne çıkması, biz evimize girmiyoruz ki hep sokaklardayız. Sabaha kadar sokaklardayız. İşte görüyorsunuz. OHAL bazılarını rahatsız etti. OHAL'in muhatabı asla vatandaşlarımız değil, sağlık ve eğitim yaşamıyla ilgili değil. Siyasi yaşamıyla ticari yaşamıyla ilgili değildir. OHAL'in muhatabı teröristlerdir, vatan hainleridir, alçaklardır. OHAL'i biz getirmedik. OHAL zaten anayasada olan bir madde. Şartları yerine gelirse uygulanmak zorunda. Olağanüstü hali ilan etmezsek hata yapmış olurduk."

- "Akşam vatan kurtarıp sabah işimize gidenlerdeniz"

Çanakkale Valisi Hamza Erkal'da 15 Temmuz akşamından itibaren tüm meydanlarda diriliş göstermiş vatandaşlara teşekkür etti.

Türk milleti için vatan kurtarmanın sıradan bir mesele olduğunu ifade eden Erkal, "Biz akşam vatan kurtarıp sabah işimize gidenlerdeniz. Rabbim son 30-40 yıldır inanılmaz imtihanlar yaşatıyor. Bir yandan PKK bir yandan Suriye'deki olaylar bir yandan Irak'taki olaylar bir yandan geziciler bir yandan FETÖ'cüler ama Allah'ın izniyle bu imtihandan geçip tek tek bertaraf edip şu an dimdik ayaktayız. Bu son kalenin son kurtuluş savaşıdır. Biz bu savaşı Allah'ın izniyle başarıyla tamamlayacağız." diye konuştu.

Demokrasi nöbetine AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, sanatçı Hazım Körmükçü ile ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :