FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Hak-İş Başkanı Arslan: - "Türk milleti, büyük bir direniş göstererek darbe girişimine engel oldu"- Eski milli futbolcu Çolak: - "Sonuna kadar meydanlarda olmak zorundayız"

SAMSUN (AA) - Samsun'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ''demokrasi nöbeti''ni sürdürüyor.

Çeşitli toplantılara katılmak üzere kente gelen Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kalabalığa seslenerek, "15 Temmuz'daki darbe girişimine kalkışan FETÖ'cülerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Milletin parası ile, milletin fedakarlığı ile oluşturulmuş Türk Silahlı Kuvvetlerinin tankını, tüfeğini, uçağını, bombasını, düşmana karşı kullanması gereken silahlarını millete yönelten ve acımasızca kullanan bu hainleri tarif etmek mümkün değil. Türk milleti, büyük bir direniş göstererek darbe girişimine engel oldu." şeklinde konuştu.

Eski milli futbolcu Tanju Çolak da 15 Temmuz akşamı Kamerunlu futbolcu Samuel Eto’o’nun kurucusu olduğu Samuel Eto'o Özel Vakfının 16 Temmuz’da Türk ve Dünya Karması özel maçı nedeniyle Antalya'da bulunduğunu söyledi.

Özel maçta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da forma giyeceğini belirten Çolak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız da bu maçta oynayacaktı ama akşam saat 21.30 gibi beni İstanbul'dan kızım aradı. 'Baba, İstanbul'da bir şeyler oluyor, bir hareketlilik var, köprü kapandı.' dedi. Şaşırdım. Yanımda Hamza Hamzaoğlu, Okan Buruk, Ümit Davala ve yabancı futbolcular vardı, oturuyorduk. Herkes şokta. Yarım saat sonra CNN Türk'te Başkomutanımız, sevgili Cumhurbaşkanımız çok güzel bir konuşma yaptı ve 'Sokağa çıkın' söyleminden sonra Belek'teydik, yanımdakilere, 'Var mısınız Antalya merkeze gitmeye?' dedim. O gün Belek'ten taksi tutup tek başıma şehir merkezine gittim.

AK Parti Milletvekili Mustafa Köse ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile inanın sabah saat 06.30'a kadar nöbet tuttum. 100 bin kişi de bizimle beraber oradaydı."

Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde de nöbet tuttuğuna dikkat çeken Çolak, "Bu, bizim için, milletimiz için, varlığımız için çok önemli bir gün. Demokrasi için çok önemli gün. Sonuna kadar meydanlarda olmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız son verinceye kadar burada olmalıyız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :