FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Adıyaman'da FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Şanlıurfa'daki Rabia Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Yatsı namazını meydanda kılan binlerce kişi, daha sonra İl Müftüsü İhsan Açık eşliğinde FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar ve Türkiye için dua etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfalıların meydanları doldurmasının tüm düşmanları çatlattığını belirterek, herkese desteğinden dolayı teşekkür etti.

Bu arada, yollarda da çok sayıda sürücü, araçlarıyla uzun konvoylar oluşturdu.

Araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atan vatandaşlar, darbecilere tepki gösterdi.

Vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

- Malatya

Valilik önünde ve Soykan Parkı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Mehter takımının marşlar çaldığı meydana çocuklarıyla gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini sloganlar ve dövizlerle protesto etti.

Halkın alandaki bekleyişi sürüyor.

- Adıyaman

Valilik önündeki meydanda toplanan yaklaşık 40 bin kişi, bekleyişe devam ediyor.

Akşam saatlerinde toplanmaya başlayan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle geldikleri alanda darbe girişimini protesto etti.

Dövizler ve Suriye ile Türk bayrakları taşıyan bir grup Suriyeli de Demokrasi Parkı'nda bir araya gelerek, darbe karşıtı sloganlar eşliğinde valilik önüne kadar yürüdü.

Vatandaşlar, Suriyelileri coşkuluyla karşıladı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Suriyelilerin bile Türkiye'deki darbe girişimine tepki göstermesinden dolayı teşekkür etti.

Suriyelileri halkın bağrına bastığını belirten Kutlu, onların da bir an önce ülkelerinde rahata kavuşması temennisinde bulundu.

- Kilis

Kilis Valiliği ve Belediyesinin çağrısı üzerine Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Kilisliler burada, hainler nerede?" sloganları atarak, tekbir getirdi, valilik tarafından kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralarını yazdı.

Meydanda toplananlara Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi ile İl Genel Meclis Başkanı Metin Karakuş çeşitli ikramlarda bulundu.

Vali İsmail Çataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çağırı sonucu halkın 15 dakikada meydanları doldurmasının hayatı boyunca unutamayacağı anlardan birisi olduğunu söyledi.

Çataklı, insanların sel gibi meydanlara yürümekle çok ciddi bir haksızlık ve hukuksuzluğa karşı durduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Millete ve milletin iradesine çok açık bir saldırı vardı. Kilisliler, kendi hukuklarına ve iradelerine sahip çıkmak için tarihte eşine az rastlanır bir reaksiyon gösterdiler. O günden bugüne kadar yoğunluk aynı şekilde devam ediyor. Bu, ülkemizde demokrasinin geldiği düzeyi göstermek açısından örnek bir durum. Onun için bu, bir dönüm noktası. Kimse bundan sonra milletin iradesinin ipotek altına alınamayacağını gördü. Hakikaten bu ilin valisi olarak söylüyorum, Kilisliler ve Türkiye, bu tavrıyla ne kadar gurur duysa azdır."

AK Parti Milletvekili Hilmi Dülger de darbe girişiminin olduğu ilk günden bu yana Kilis'in demokrasi nöbetine sahip çıktığını dile getirerek, demokrasinin Türk halkının düşüncelerine, yaratılışına ve fıtratına uygun yönetim biçimi olduğunu, hiç kimsenin milli iradeyi ipotek altına alamayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Kara da girişimin olduğu ilk anda belediyeden yapılan anonslarla yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla halkın meydanlara akın ettiğini anımsattı.

Meydanların ilk günden beri aynı yoğunlukta olduğunu belirten Kara, darbecilere karşı tankın altına yatarak tepki gösteren, alçak uçuş yapan uçaklara binadan taş atan vatandaşlar gibi Kilis halkının da ilk günden beri meydanlarda olduğunu vurguladı.

Kara, meydanlarda bayram havası olduğunu ancak bu durumun yanlış anlaşılmaması gerektiğine işaret ederek, "Şehitlerimiz var, üzüntülüyüz, yaralılarımız var, üzüntülüyüz ama bu bayram vatanı 3-5 çapulcuya bırakmamanın bayramı. Biz burada aşırıya kaçmadan milletin vatanına sahip çıktığını gösteriyoruz. Onun için Kilis halkı üzerine düşeni yapıyor. Bütün farklı siyasi düşünceden insanların tamamı meydanda. Bu iş sonuna kadar devam edecek. Bütün dünyanın da bunu böyle bilmesi lazım." diye konuştu.

Suriyeli Fatma Ömerali de vatanları olmadığını için Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını, bu nedenle darbe girişiminin ertesi günü destek olmak adına meydanlara geldiğini söyledi.

- Gaziantep

Demokrasi Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla terör örgütüne lanet okuyup, darbe girişimini protesto etti.

Kent yöneticilerinin halkı selamladığı buluşmada sahneye çıkan 6 yaşındaki Belinay Demir, İstiklal Marşı'nı okurken gözyaşlarına hakim olamadı. Vatandaşlar, kız çocuğuna alkışlarla destek verdi.

Düğünden çıktıklarını belirten Yunus Elif Sahil çifti de Demokrasi Meydanı'na geldi. Halkı selamlayan çift, darbe gününden bu yana meydanlarda olmaya çalıştıklarını belirterek, düğün gününde de demokrasiye sahip çıkma tavırlarından vazgeçmediklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :