FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Denizli'de Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi

DENİZLİ (AA) - Denizli'de bir araya gelen her yaştan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki olarak Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz akşamı yaşanan girişimin ardından yaptığı çağrı üzerine meydanlara akın eden çocuk, yaşlı, kadın binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutuyor.

Vatandaşlara sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.

- "Türkiye için nöbete devam"

Delikliçınar Meydanı'ndaki Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan platformda mehteran takımları marşlar çaldı.

Meydana 7 aylık kızı Arzu'yla gelen Engin Bıçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesinden bu yana eşi Fatma Bıçak'la beraber meydanda olduğunu, bu vatanın, bu milletin tek olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar nöbete devam edeceklerini belirten Bıçak, "Biz bu vatan için buradaydık ve var olmaya devam edeceğiz. İnşallah her zaman tek Türk milleti olacak. Daha güzel günler için, çocuğumun geleceği için buradayız. Allah'ım bizim ve milletimizin yüzünü güldürsün. Bizi vatansız bırakmasın. Allah Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun." diye konuştu.

Çal ilçesinden gelen Sabri Karakılınç ise devlet ve millete sahip çıkmak için "nöbet tuttuklarını" söyledi.

Arkadaşlarıyla meydandaki yerini alan 18 yaşındaki Lale Çiçek, atadan kalan mirası korumak için nöbet tuttuklarını, sabaha kadar meydanlarda olacağını ifade etti. Çiçek, "Türk milletini bölmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Başkomutanımız Erdoğan 'gidin' diyene kadar meydanlardayız." dedi.

Afganistan'dan gelerek ailesiyle Denizli'ye yerleşen Shır Shahmırzaeı ise Türkiye'yi çok sevdiklerini, darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Shır Shahmırzaeı'nin eşi Nadiah Shahmırzaeı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiklerini, kendi ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını ve Türkiye'de kendilerini çok güvende hissettiklerini ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :