FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Darbe girişiminin ardından Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti devam ediyor

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da demokrasi nöbetini sürdürdü.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için dua okudu.

Kızılay tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Darbe girişimi gecesi yaşananların gösterildiği slayt gösterisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler dinletilirken vatandaşlar duygulandı.

Öğrenciler üzerinde Recep Tayyip Erdoğan yazan tişörtler giyerek kurulan platformda çıktı, çalınan marşlara eşlik etti.

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı Türk milletin gücünü tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Meydanları dolduran Edirne halkına teşekkür eden Sezen, ''Siyasi görüşü ne olursa olsun, tüm halkımız demokrasi nöbetine devam ediyor. Halkımız demokrasiye sahip çıktı. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu bir şükran duygusudur. Bende zaten siyasi ayrım gözetmeden vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyorum. İl başkanlığımda da bu böyle idi. İnsanlarımız hain terör örgütü karşısında demokrasiye sahip çıktı. Bundan son derece mutluyuz'' dedi.

- Kırklareli

FETÖ'nün darbe girişimine karşı Kırklareli'nde de protestolar sürüyor.

Vilayet Meydanı'nda demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' 'şeklinde sloganlar attı.

Duaların okunduğu programda vatandaşlar zaman zaman meşale yakararak Türk bayraklarını salladı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz meydana gelerek vatandaşları selamladı.

- Tekirdağ

Tekirdağ'da da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Darbeye karşı omuz omuza", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, tekbir getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :