FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: - "Biz yarın tarihte unutulacağız. Ama Türk milleti inşallah soysuz, FETÖ'cü cuntanın darbesine karşı tarih yazacak"

HATAY (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Biz yarın tarihte unutulacağız. Ama Türk milleti inşallah soysuz, FETÖ'cü cuntanın darbesine karşı tarih yazacak." dedi.

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor. Antakya DSİ Parkı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve dövizlerle darbe girişimini protesto etti.

Yayman, burada yaptığı konuşmada, 81 vilayette din, demokrasi, özgürlük, ay yıldızlı bayrak, mukaddesat için meydanları dolduranların, yeni bir tarih yazdığını söyledi.

Vatandaşların, dünya demokrasi tarihinde şanlı bir sayfa açtığını belirten Yayman, ellerinde ay yıldızlı bayraklarla toplanan milletin, kaos yaratmak ve iç savaş çıkarmak isteyenlere en güzel cevabı verdiğini dile getirdi.

Yayman, ''Yarın tarihçiler bunu yazacaklar, bundan bahsedecekler ve hürmetle anacaklar. Türkiye'den yükselen evrensel demokrasi, barış mesajını herkes görecek." ifadelerini kullandı.

Hatay'ın önemine işaret eden Yayman, şunları kaydetti:

"Hatay Türkiye'nin toplamı. Hatay üzerinde hesap güdenlere, bu meydan birçok mesaj veriyor. Bugün Hatay'ın ana vatana katılışının 77. yıl dönümü. O büyük komutanın dediği gibi, 40 asırlık Türk yurdu düşman işgalinde kalmadı ve kalmayacak. Bundan sonra da Hataylılar kendi iradelerine sahip çıkacak. Hatay diyor ki 'Biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye'yiz.' Biz yarın tarihte unutulacağız. Ama Türk milleti inşallah soysuz, FETÖ'cü cuntanın darbesine karşı tarih yazacak. Bunların inine gireceğiz. Cumhurbaşkanımıza müdahale etmek isteyen, TBMM'ye, demokrasimizin mabedine tecavüz etmek isteyenlere bu millet en güzel cevabı verecek. FETÖ'cü soysuz cunta, şerefsiz, alçaklar, sizlerin, parlamentonun iradesiyle bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöplüğüne gidecek."

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de hesap vereceğini belirten Yayman, "İnşallah darağacında sallandığını göreceğiz.'' diye konuştu.

Etkinliğe, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :