FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Pop şarkıcısı Gökhan Türkmen:- "Çocuklarımızın yarınları ve umutları için birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyoruz"- Oyuncu Halil Ergün:- "Ben demokrasiden yana tavır almış bir insanım. Askeri darbelerin zulmünü çok görmüş bir insanım"

İSTANBUL (AA) - Pop şarkıcısı Gökhan Türkmen, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "Çocuklarımızın yarınları ve umutları için birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyoruz" dedi.

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kötü günlerin geride kalması temennisinde bulunarak, "Daha iyi yarınlara uyanacağımızı hayal ederek, doğru anlayacağımız, doğru dinleyebileceğimiz, empati kurabileceğimiz, ön yargısız olabileceğimiz, saygının ve sevginin temel olduğu günlerin geleceği umuduyla ayakta duruyoruz ve bu pozitif düşüncelerin bizleri her zaman ayakta tutacağını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Türkmen, "Tüm sosyal medya hesaplarımızda da paylaştığımız gibi tüm görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak, milletimizin her konuda daha sağduyulu olması gerektiğini düşünüp, demokrasimize ve cumhuriyetimize her zaman sahip çıkacağımızı önemle belirtiriz. Çocuklarımızın yarınları ve umutları için birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyoruz" şeklinde görüşlerini aktardı.

Türkmen ayrıca, darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşlara da acil şifalar diledi.

Oyuncu Halil Ergün de darbe girişimine karşı olduğunu belirten bir bildiriye imza attığını söyleyerek, "Darbeye karşıyız. Ben demokrasiden yana tavır almış bir insanım. Askeri darbelerin zulmünü çok görmüş bir insanım. Elbette şiddetle karşıyım ama buna karşı demokrasi güçlerinin demokrasiyi genişletmek babında omuz omuza olmaları lazım. Herkes kendine bir imkan seçerse olmaz. Bugünlerde her şey her şeye karışmış durumda. Netleşelim." diye konuştu.

Oyuncu Deniz Gökçer ise olaylardan canının çok sıkkın olduğunu ve konuşmak istemediğini belirterek, "Allah beterinden saklasın. Hayatın tadı kaçtı." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :