FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Millete ayar vermeye çalışan ayarı bozuklara en büyük ayarı millet vermiştir"- "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Güvenlik sağlanmıştır, herkes eve gidebilir' diyene kadar meydanlarda nöbet tutmaya devam ediyoruz"

ÇANKIRI (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Millete ayar vermeye çalışan ayarı bozuklara en büyük ayarı millet vermiştir." dedi.

Çankırı'da bir çay bahçesinde Memur-Sen üyeleriyle sohbet eden Yalçın, daha sonra AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

FETÖ'nün darbe girişimine değinen Yalçın, "Millet, gece zifiri karanlıkta alçak uçuş yaparak millete alçaklık yapan bir paralel ihanet çetesinin ülkenin geleceğini vesayet altına almaya çalışmasına karşı destansı bir duruş gerçekleştirdi. O tarihten beri millet meydanlarda mücadelesini sürdürmekte. Devletin başı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Güvenlik sağlanmıştır, herkes eve gidebilir' diyene kadar meydanlarda nöbet tutmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Duruşlarını değiştirmediklerini belirten Yalçın, "Türkiye önemli bir süreçten çıkarken millet olarak itibar kazandığımız ama devletin birimleri itibarıyla itibar kaybettiğimiz bir sürece tanıklık ettik." ifadesini kullandı.

Ortaya konan birlikteliğin parçalanmaması gerektiğini vurgulayan Yalçın, şunları söyledi:

"Bundan sonra milli birlik konsepti parçalanmamalı. Toplumun farklı renkleri ve farklı kesimlerinin beraber hareket edebildiği bu zemin devam ettirilmeli. Bu zemin parçalanırsa, bundan sonraki hamle bu zemin üzerine gerçekleştirilecektir. Meydanlara toplananların ortak hissiyatı ay yıldızlı bayrağımızdır. Bu bayrağın altında bulunarak, logolarımızı, amblemlerimizi geride tutarak bu konsepti daha da büyütmeliyiz. Türkiye tarihi bir duruş gösterirken, siyasi partiler de kayıkçı kavgasına girmeksizin ortak tepkiyi göstermişlerdir."

Bu süreçte medyanın önemli bir sınav verdiğine işaret eden Yalçın, "28 Şubat'ta darbecilerin bilgilendirme mekanizmasına dönüşen medya, bu kez halkı doğru enforme ederek halkın alanlara geçmesine kaynak oldu. Millet olaya el koymuştur. Esas darbeyi millet yapmıştır. Millete ayar vermeye çalışan ayarı bozuklara en büyük ayarı millet vermiştir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :