FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Karabaş-i Veli Tekkesi'nin gönüllü semazenleri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla yürüyüş yaptı

BURSA (AA) - Bursa'da, Karabaş-i Veli Tekkesi'nin gönüllü semazenleri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla yürüyüş yaptı.

Merkez Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi'ndeki Karabaş-i Veli Dergahı Kültür Merkezi binasından çıkan gönüllü semazenler ile yaklaşık 3 bin vatandaş, buradan Fomara Meydanı'na kadar yürüdü.

Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ, yürüyüş öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Akşehir'de bütün bölgedeki arkadaşlarının gece nöbetlerine devam ettiğini söyledi.

Bunun parti ve hizip meselesi değil bir vatan savunması olduğunu ifade eden Özbağ, artık olaya halkın el koyduğunu ve her türlü dış odaklı yönlendirme, yönetme, darbe ve etkiye "Hayır" dediğini dile getirdi.

Özbağ, o yüzden 5 gündür ayakta olduklarını ve darbeye "Hayır" deyip vatan millet savunması yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Eğer bizim vatanımız olmazsa biz Kur'an ve sünnetimizi yaşayamayız. Eğer bizim vatanımızı bir başkası yönetecekse o zaman yine biz burada hür olamayız. Biz hürriyet için vatanımız ve milletimiz için buradayız. O yüzden bizim bu gece herhangi bir yerde dersimiz yok. Bu meselede daha da dik duruşumuzu göstermek için komple Karabaş-ı Veli Tekkesi semazeni, nutribanı, zeybek ekibi ve müntesipleri olarak Fomara'da bugün de yerimizi alacağız, bugün de 'Darbeye hayır' diyeceğiz, bugün de meydanlarda Allah'ı zikredeceğiz, bugün de orada meydanda sema edeceğiz ve ardından dua edeceğiz."

Yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan semazenler, meydanda kısa süreli sema gösterisi yaptı. Gösteri büyük ilgi gördü.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :