FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çeli̇k:- "Birlik olarak 250 bin yetiştirici üyemiz adına milli iradeyi hedef alan FETÖ'nün darbe girişimini ve benzeri girişimleri nefretle lanetliyor ve kınıyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Birlik olarak Türkiye genelinde küçükbaş hayvancılık sektörüne hizmet eden 80 il birliği ve 250 bin yetiştirici üye adına milli iradeyi hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini nefretle lanetlediklerini bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı. Çelik, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, emniyet güçleri, darbe karşıtı askerler ve vatandaşların kenetlenerek birlik ve beraberlik içerisinde cuntacılara darbe imkanı vermediğini ifade etti.

Birlik olarak Türkiye genelinde küçükbaş hayvancılık sektörüne hizmet eden 80 il birliği ve 250 bin yetiştirici üye adına milli iradeyi hedef alan bu ve benzeri girişimleri nefretle lanetlediklerini ve kınadıklarını belirten Çelik, "250 bin üyemiz aileleri ve çalışanları ile bu sektörde yer alan 4 milyon insanımızın temsilcileri olarak bütün varlığımızla milli iradeyi, Türkiye Cumhuriyetinin birliğini ve demokrasiyi savunacağımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Ülkemiz tarihine kara bir leke olarak kalacak olan bu darbe girişiminde gözünü kırpmadan canını vermiş bütün şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Son sözümüz, darbelere hayır, yaşasın demokrasi." değerlendirmesinde bulundu.

- Tankın geçişine engel olan genç esnafa teşekkür plaketi

Öte yandan, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus da esnafın, bir ülkede huzur ve barışı tesis eden önemli unsurlardan olduğunu belirtti.

Çelikus, Derneğin üyesi olan Musa Burak Kılıç adlı genç bir esnafın Sıhhiye’de konuşlanan tanklardan birinin önüne önce otomobiliyle geçtiğini, daha sonra atılan büyük taşlarla tankın paletinin parçalanmasını sağladığını ifade ederek, böylece hareketini engellediğine, tankı darbeci askerlerin kullanmasına izin vermediğine dikkati çekti.

Halkın her zaman devletin yanında olduğunun altını çizen Çelikus, esnafın da her zaman ülkede huzurun, barışın temsilcisi olarak gerektiğinde dükkanlarında gerektiğinde meydanlarda varlığını sürdüreceğini bildirdi.

Çelikus, Kılıç'a teşekkür plaketi verdiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :