FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KONYA (AA) - Selçuklu Sanayici İşadamları Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, Fetullahçı Terör Örgütü'nün...

KONYA (AA) - Selçuklu Sanayici İşadamları Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, darbenin hukuk, kanun ve tüm ahlak sistemlerinin en ağır şekilde ihlali olduğunu bildirdi.

Kolat, yaptığı yazılı açıklamada, darbe kadar hukuka, topluma, insan onuruna ve insanlığa aykırı bir rejim şekli olmadığına vurgu yaptı.

Darbeye kalkışanlara Türk milletinin gereken dersi verdiğini aktaran Kolat, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) çok küçük bir azınlık, Türk tarihinin yüz karası olarak bir isyana, darbeye teşebbüs etmiştir. Bu iğrenç kalkışma, asil milletimizin vakur ve kararlı duruşu karşısında bertaraf edilerek, bütün dünyaya karşı emsal ve örnek teşkil edecek bir mücadelenin muhteşem örneğini vermiştir. Türk milleti ve ebedi Türkiye Cumhuriyeti Devleti şanlı tarihine, şanlı bir sayfa daha eklemiş olarak tarihe geçmiştir. Yaşanan olaylarda şehit olan güvenlik görevlilerimize, sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :