FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kadın ve Demokrasi Derneği:- "Silahlı çetelerin ailelerimizi tehdit edip öldürdüğü bir cinnet ortamını arzulayanlara karşı insan haklarının, hukukun ve demokrasinin hüküm sürdüğü bir güvenlik ortamı için tüm sözde değil özde sivil olan sivil toplum kurulu

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

KADEM'den yapılan yazılı açıklamada, 2016 yılında, PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin uzun süredir hedefinde olan Türkiye Cumhuriyeti'nde, Türk Silahlı Kuvvetlerinden maaş alan bir grup sözde askerin, halkın vergileriyle alınan, üretilen ekipmanla halkın üzerine ateş açtığı belirtildi.

Kalkışma sırasında kamu binalarının gasbedildiği, köprülerin ve yolların kesildiği, devlet televizyonu TRT'den, sözde darbe bildirisinin okutulduğu aktarılan açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi de bombalanmıştır. Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemeye çalışılmış, kanunun ve devletin safında yer alan güvenlik güçlerine, seçilmiş hükümete, kamu görevlilerine ve sokaklara akın eden millete savaş açılmıştır. FETÖ terörist yapısına bağlı, ağır silahlı ve asker üniforması giymiş gruplar, devlete ait tankları insanların üstüne yürütmüş, insanların sokağa çıkması engellenmeye çalışılmış ve yüzlerce kişi öldürülmüştür."

Açıklamada, demokrasiye inanmış kadınların, darbe hayallerinden hala uyanamamış bütün faşist zihniyetlerle mücadelelerinde, sivillikten, özgürlükten ve iradelerinden asla taviz vermeyeceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Silahlı çetelerin ailelerimizi tehdit edip öldürdüğü bir cinnet ortamını arzulayanlara karşı insan haklarının, hukukun ve demokrasinin hüküm sürdüğü bir güvenlik ortamı için tüm sözde değil özde sivil olan sivil toplum kuruluşları gibi biz de nöbetteyiz. Sadece ülkeye değil dünya tarihine de damgasını vurmuş, tarihte ilk kez bir darbe girişimini def etmiş, 200'e yakın şehit vermesine rağmen bir an bile yılmamış, bir sivil irade ve kesintisiz demokrasi destanı yazmış milletimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin tarihinde kara lekeler olarak yer almış darbelerden sonraki matem ve sessizlik ortamına inat, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, çalışanıyla meydanlarda yer alarak demokrasi nöbetimize devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :