FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacılar, protesto gösterisi düzenledi

ŞANLIURFA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan Suriyeliler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da, vatandaşlar meydanlardan ayrılmayarak FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini dün geceden beri sürdürmeye devam ediyor.

Türkiye'de en fazla sığınmacının bulunduğu kentte bir araya gelen yaklaşık bin Suriyeli de darbe girişimine tepki gösterdi. Rabia Meydanı'nda ellerinde Türkiye ve Suriye bayrakları ile bir araya gelen sığınmacılar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

Yerli halkın da destek verdiği gösteride Suriyeliler, Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Suriyeli Musa Şahabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki darbe girişiminden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Türkiye'yi çok sevdiklerini anlatan Şahabi, "İkinci vatanımız Türkiye'ye destek olmaya devam edeceğiz. Kalbimiz ve dualarımızla bize kapılarını açan ülkeye destek olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Misafirperverliğinden dolayı Şanlıurfalılara teşekkür eden Yusuf Haccibi de "Bizi 5 yıldır misafir ediyorsunuz, Türkiye'yi ve halkını çok seviyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyoruz. Allah ondan razı olsun. Türkiye, güçlü ülke, darbeyle başa çıkmasını bildi." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :