FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Fas Başbakanı Benkiran:"Türk halkı, ülkesine karşı büyük bir sadakat örneği göstermiştir"

RABAT (AA) - Fas Başbakanı Abdulillah Benkiran, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini "utanç verici bir eylem" şeklinde nitelendirerek seçilmiş iradeye sahip çıkan Türk halkını tebrik etti.

Benkiran, Fas Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı olarak imzaladığı açıklamada, "Türk halkını, seçilmiş iradeyi, darbe karşıtı siyasi parti liderlerini ve emniyet güçlerini darbe girişimine karşı gösterdikleri çabadan dolayı kutluyoruz. Darbecilere karşı kazanılan bu büyük zaferle istikrar, demokrasi ve özgürlük kazandı." ifadelerini kullandı.

Türk halkının canı pahasına demokrasiye sahip çıkmasından övgüyle söz eden Benkiran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kahraman Türk halkı, polisiyle, güvenlik güçleriyle büyük bir sorumlulukla darbe girişimini reddederek bu utanç verici eylemi sonlandırmıştır. Tanklara ve kurşunlara göğüslerini siper ederek canı pahasına meclisini, askeri binaları, kamu kuruluşlarını ve emniyet merkezlerini koruyan Türk halkı, ülkesine karşı büyük bir sadakat örneği göstermiştir."

Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını belirten Benkiran, vatanını savunan, hürriyet ve demokrasiye sahip çıkan şehitler için başsağlığı diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :