FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Sakarya'da "ByLock" kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 hakim, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 hakim, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından "ByLock" kullandığı tespit edilen 189 hakim ve savcının açığa alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 2 hakimin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen idari yargı hakimi Z.T. ve adli yargı hakimi Ö.K, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla salıverildi.

HSYK 2. Dairesi tarafından 13 Ekim'de "ByLock" kullandığı tespit edilen 189 hakim ve savcı ile hakimin açığa alınarak, kovuşturma izni verilmesi üzerine Sakarya'da iki hakim gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :