FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Erzincan'da, MASAK raporunda ABD ve İngiltere'de faaliyet gösteren FETÖ/PDY bağlantılı şirketlere Bank Asya aracılığıyla para aktardıkları öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, ABD ve İngiltere'de faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı şirketlere Bank Asya aracılığıyla para aktardıkları öne sürülen 5 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) 2015 yılı raporunda, "Amerika ve İngiltere'de faaliyet gösteren FETÖ/PDY bağlantılı 16 şirkete, çeşitli tarihlerde Bank Asya üzerinden kredi aktardıkları" iddia edilen kişilerin yakalanması amacıyla, FETÖ/PDY'ye ilişkin soruşturmayı yürüten Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon başlattı.

Operasyonda yakalanan 5 kişi, polisteki işlemlerinin ardından Erzincan Adliyesine sevk edildi.

Haklarında "Terörizmin finansmanın önlenmesi hakkında kanuna muhalefet" suçundan yasal işlem başlatılan zanlılar, savcılık sorguları sonrası çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Soruşturma çerçevesinde, aynı suça karıştığı ve yurt dışında olduğu belirlenen bir kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :