FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 amiral ile bunlara yardım ve yataklık ettikleri iddia edilen biri albay 7 kişi tutuklandı

KOCAELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 amiral ile bunlara yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen biri albay 7 kişi tutuklandı.

Soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tümamiral Hayrettin İmren, eski Güney Grup Görevi Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici, Deniz Albay Kamil Altın ve kızı ile örgütün "mahrem imamı" oldukları tespit edilen M.K, O.A, Ü.K, E.Ç, Y.D. ve M.S'nin adliyedeki sorguları tamamlandı.

İmren, Ekici, Altın ile örgütün "mahrem imamı" oldukları tespit edilen 6 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Altın'ın kızı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Beylerbeyi Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığında görevli Albay Kamil Altın'ın kızının kiraladığı eve bazı kişilerin girip çıktığını belirlenmişti. 7 Eylül'de eve operasyon düzenleyen ekipler, darbe girişimi sonrası haklarında gözaltı kararı bulunan eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tümamiral Hayrettin İmren, eski Güney Grup Görevi Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici, Deniz Albay Kamil Altın ve kızı gözaltına alınmıştı.

Hayrettin İmren'in, mahrem imamlarından "Mert" kod adlı Y.D. ve soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık ile 11 Temmuz'da Ümraniye'de, Nazmi Ekici'nin ise aynı kişilerle Ankara'da 13 Temmuz'da görüştüğü belirlenmişti.

Darbe girişiminin olduğu geceden hemen sonra İmren ve Ekici'nin Kocaeli'de bir süre 2 evde kaldıktan sonra 4 araçlı eskortla gittikleri İstanbul'da sözde "il imamları"nın evlerinde yaşadıkları, daha sonra Tuzla'daki yakalandıkları eve geçtikleri tespit edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :