FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Sakarya'da soruşturma kapsamında 3 öğretmen, 3 yüksek lisans öğrencisi, 1 mühendis ve 1 memur tutuklanırken, 3 şüpheli ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 8'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla salıverildi.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden öğretmenler M.E.K, R.Y, İ.K. bilgisayar mühendisi Ö.Ö, memur M.G. ve yüksek lisans öğrencileri A.S, A.Y. ve F.B. çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Öğretmen B.K, H.A ve K.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerden bazılarının, şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığının tespit edildiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :