FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Sakarya'da gözaltına alınan bin 311 şüpheliden 578'i tutuklandı, 567'si adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla olmak üzere 688 kişi salıverildi - Cezaevindeki 5 zanlı tahliye edildi, gözaltındaki 40 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 578 kişi tutuklandı, 688 kişi serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla aralarında hakim, savcı, asker, polis, akademisyen, kamu görevlisi ve sivillerin bulunduğu bin 311 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen bin 269 şüpheliden 578'i tutuklandı, 567'si adli kontrol ve yurt dışı yasağı olmak üzere 686 kişi salıverildi. Cezaevindeki 5 şüpheli tahliye edilirken, 2 şüpheli de emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 40 kişinin emniyetteki işlemleri devam ederken, haklarında arama kararı bulunan 141 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bu arada 274 şüpheli hakkında soruşturma yürütüldüğü öğrenilirken, hakkında işlem yapılan kişi sayısı bin 726 oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :