FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Sekücü:- "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne ilişkin soruşturmalarda 58 kişi tutuklandı"

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda 58 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Sekücü yaptığı yazılı açıklamada, darbe teşebbüsünün ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 114 kişi hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan soruşturma başlatıldığını belirtti.

FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsü sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında 58 kişinin tutuklandığını, 8 kişi hakkında yakalama emri çıkarıldığını, 36 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 12 kişinin de serbest bırakıldığını aktaran Sekücü, şunları kaydetti:

"FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyarak örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlileri ve vatandaşlarımız Türk Ceza Kanunumuzun (TCK) 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanacaklardır. Bu manada örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suç işleyen kamu görevlilerinin ve vatandaşlarımızın verdikleri bilgilerle örgüt mensuplarının yakalanmalarını ve örgütün yapısını ortaya çıkaracak bilgi ve belgeleri sağlamaları halinde, TCK'nın 221/3. maddesine göre haklarında herhangi bir cezaya hükmolunmayacaktır.

Örgüt üyesi olan, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden, örgüt adına suç işleyen kamu görevlileri ve vatandaşlarımız, verdikleri bilgilerle örgüt mensuplarının yakalanmasını ve örgütün yapısını ortaya çıkaracak bilgi ve belgeleri sağlamaları halinde TCK'nın 221/4. maddesine göre haklarında verilecek ceza indirilecektir. Bu şekilde pişmanlık duyan vatandaşlarımız ve kamu görevlileri, Cumhuriyet Başsavcılığımıza veya en yakın kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde TCK'nın 221/3 ve 4 fıkrası uyarınca etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanacaklardır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :