FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz:- "FETÖ'nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, bugüne kadar 276 kişi tutuklandı"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, bugüne kadar 276 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarıyla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında, il genelinde 781 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını ifade etti.

İşlemlerin adil ve hızlı şekilde yapıldığını, çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yavuz, soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 82 rütbeli askeri personel ile 18 emniyet mensubunun tutuklandığını belirtti.

Firarda olan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirten Yavuz, "FETÖ'nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, bugüne kadar 276 kişi tutuklandı. Şüpheli 781 kişiden yaklaşık 470'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşlem yapılan 781 kişi arasında 130'u vatani görevini yapan erler." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :