FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "ByLock" kullandıkları belirlenen 6 öğretmenden 3'ü tutuklandı, 3 kadın öğretmen ise küçük yaşta çocukları olduğu gerekçesiyle adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

ANKARA (AA) - Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 öğretmenden 3'ü "terör örgütü üyeliği" gerekçesiyle tutuklandı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 öğretmen, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklandı. Şüphelilerden 3 kadın öğretmen ise küçük yaşta çocuklarının bulunması ve eşlerinin de aynı soruşturma kapsamında tutuklu olması göz önünde bulundurularak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öğretmenlerin cep telefonlarında FETÖ mensuplarının kullandığı "ByLock" isimli kriptolu yazışma programının bulunduğu öğrenildi.

- Tutuklu albayın hakim eşine de adli kontrol

FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve 16 Ağustos'ta tutuklanan eski Gölbaşı Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Suzan Polat da "ek ifadesi" alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Polat'ın eşi kurmay albay İlhami Polat, darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

- 141 kişi tutuklandı

Öte yandan Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında bugüne kadar 3'ü emniyet mensubu, 5'i sivil, 8'i öğretmen, 125'i asker 141 kişi tutuklandı, 7 sivil, 3 öğretmen, 2 asker, 1 hakim ve 1 polis memuru da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :