FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz: "Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar 184 kişi tutuklandı"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar 184 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' ve ''Silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, il genelinde 713 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Soruşturmaların devam ettiğini belirten Yavuz, işlemlerin adil ve hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 18 emniyet mensubunun tutuklandığını ifade eden Yavuz, 30 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

49 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiğini aktaran Yavuz, "Kırklareli il merkezi ve ilçelerinde, kamu ve özel kurumlarda görev yapan toplam 184 kişi tutuklandı. Şüpheli 713 kişiden 413'ü adli kontrol şartıyla serbest, bırakıldı. İşlem yapılan 713 kişi arasında 130'u vatani görevini yapan erler de bulunmakta" şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :