FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Soruşturma kapsamında İzmir'de adliyeye sevk edilen 22 emniyet mensubundan 20'si tutuklandı- Tutuklananlar arasında Çiğli Emniyet Müdürü Yıldız ile Menderes Emniyet Müdürü Karakuş da bulunuyor

İZMİR (AA) - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 polisten, Çiğli Emniyet Müdürü Uğur Yıldız ve Menderes Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş'un da bulunduğu 20'si tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 95 emniyet mensubundan 22'si daha İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Çiğli Emniyet Müdürü Yıldız ve Menderes Emniyet Müdürü Karakuş'un da bulunduğu 20 şüpheli tutuklandı. Diğer 2 polis ise adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı.

İzmir'de yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ üyelerinin kullandığı "ByLock" adlı şifreli program aracılığıyla iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen 102 polis hakkında 16 Ağustos'ta yakalama kararı çıkarılmış, gözaltına alınan 95 polisten daha önce mahkemeye çıkarılan 33'ü tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :