FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Soruşturma kapsamında, geçen yıl yurt dışına kaçan Samanyolu televizyonu ve Bank Asya eski yönetim kurulu başkanı Ali Çelik'in oğulları ve yeğeninin kaçma girişimini organize ettiği iddia edilen 2 kişi tutuklandı

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, geçen yıl yurt dışına kaçan Samanyolu televizyonu ve Bank Asya eski yönetim kurulu başkanı Ali Çelik'in oğulları ve yeğeninin kaçma girişimini organize ettiği iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, yurt dışına çıkış yasağı bulunan ve haklarında daha önce silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan işlem başlatılan ikiz kardeşler Hasan ve Hüseyin ile kuzenleri Bekir Çelik'in gümrük kapısındaki kontrollerde, pasaportlarındaki mührün sahte olduğunun belirlenmesi sonucu gözaltına alınması olayını soruşturan polis, şüphelileri kaçışını planladıkları iddiasıyla Vedat Şen ve Hacı Ali Payam'ı gözaltına aldı.

Şen ve Payam, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Soruşturma kapsamında şüphelileri taşıyan yolcu otobüsünün sürücüsü Ali Rıza Baykal da tutuklanmıştı.

- Sağlık çalışanlarına yönelik operasyon

Bu arada Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, daha önce görevlerinden uzaklaştırılan, aralarında doktorların da olduğu sağlık çalışanı 10 kişiyi gözaltına aldı, evlerinde arama yaptı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden Ramazan Balaban, Kadir Ertekin ile Cihan Özer tutuklandı.

Zanlılardan 4'ü savcılık sorgusunun ardından, 3'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :