FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, müşteki sıfatıyla TÜRKSAT Genel Müdürü Şen'in ifadesi alındı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, TÜRKSAT Genel Müdürü emekli Albay Cenk Şen, müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, darbe girişimi sırasında cuntacıların hedef aldığı TÜRKSAT'ta yaşananlarla ilgili Şen'in bilgisine başvurdu.

İfadesinde, darbe girişimini İzmir'de olduğu sırada televizyondan öğrendiğini söyleyen Şen, haberi aldıktan sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Sekreterliği ve Başbakanlık yetkilileriyle iletişime geçtiğini ifade etti. Kurum çalışanlarıyla telefonda yaptığı görüşmede cuntacılara karşı önlem alınması talimatı verdiğini anlatan Şen, ilerleyen saatlerde İzmir'den Ankara'ya karayoluyla gitmeye karar verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yolda bazı riskler olabileceğini düşünerek sadece nüfus cüzdanımı alıp, Kablo TV İzmir İl Müdürlüğünden aldığım araçla yalnız olarak Ankara'ya gelmek üzere yola çıktım. Bu arada TRT yayınlarında sıkı yönetim bildirisi okunduğunu haber alır almaz yayının kesilmesi için ulaşabildiğim yetkililerimize derhal talimat verdim. Arkadaşlarımız yayınların kesilmesini sağladıktan sonra TRT'de tekrar halkın desteğiyle darbeci kişilerin ele geçirilmesi sonucu bu kez TRT yayınlarının tekrar açılması talimatını verdim."

Yolda olduğu sırada kurum yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmesinde, TÜRKSAT çalışanları Ahmet Özsoy ile Ali Karslı'nın cuntacılar tarafından şehit edildiğini öğrendiğini bildiren Şen, bazı personelin ise helikopterden açılan ateş sonucunda yaralandığını hatırlattı.

TÜRKSAT'ın darbecilerden arındırılmasından saatler sonra hasar tespit çalışmalarına başladıklarını, atılan bombalar nedeniyle hasar gören anten ve yayın sistemlerinin derhal onarılıp yeniden faaliyete geçirildiğini ifade eden Şen, cuntacıların saldırıları nedeniyle TÜRKSAT'ın yaklaşık 7 milyon lira zarar gördüğünü vurguladı.

"FETÖ ile bir şekilde irtibatlı olduğunu düşündüğümüz ve şüphelendiğimiz bir kısım personelin iş akitleri feshedilerek görevlerine son verildi. Ayrıca idari tahkikatımız da devam etmektedir." ifadelerini kullanan Şen, baskılara rağmen TÜRKSAT çalışanlarının hiçbir şekilde cuntacılarla işbirliği yapmadıklarına dikkati çekti.

Öte yandan FETÖ'nün hedef aldığı stratejik kurumların arasında yer alan TÜRKSAT'ta 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin savcılık fezlekesinin hazırlanmasında sona gelindiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :