FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

NİĞDE (AA) - Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz'dan bu yana 211 kişinin...

NİĞDE (AA) - Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz'dan bu yana 211 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 15 Temmuz'dan bu yana yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soruşturmalarda bazı şüpheliler etkin pişmanlıktan faydalanarak itiraflarda bulunmuş, itirafta bulunan şüpheliler adli kontrol kararı verilerek tahliye edilmiştir. Etkin pişmanlıkta bulunan bu şüphelilerin itirafları ile örgütün Niğde yapısı ortaya çıkmıştır. 1 Aralık 2016'da terör suçları nedeniyle açılacak kamu davalarına yürütmek üzere Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesi kurulmuş ve tahsis edilen Niğde Adliyesi ek binasında faaliyete geçmiştir. Bugün Niğde'deki FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 5 kamu davası, Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesine açılmıştır. FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine yönelik soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :