FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Tiflis'teki Cuma Mescidi'nde, darbe girişiminde şehit olan asker, polis ve siviller için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunarak, dualar edildi

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu.

Cuma Mescidi'nde akşam namazının ardından düzenlenen programda konuşan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, FETÖ üyesi hain bir grubun darbe girişiminde bulunduğunu hatırlattı.

Hükümet ile muhalefet, halk ve medyanın korkmadan, kaçmadan ortak bir demokrasi mücadelesi verdiğini ve darbeyi engellediğini vurgulayan Gümrükçü, şöyle konuştu:

"O geceyi, o karanlık geceyi bize aydınlığa götüren insanlar oldu. En başta tabii ki hükümetimizin ve siyasi liderlerin buradaki kararlı duruşu çok önemliydi. Hiçbir şekilde korkmadılar, halkın onlara verdiği sorumluluğu bırakıp kaçıp gitmeden sağlam bir duruş sergilediler. Medyamız öyle oldu, hiçbiri yayınlarını kesmedi. Siyasi partiler o gece mecliste olağanüstü toplandı ve yüce meclisimiz bombalanırken orada hep beraber, birlik içinde bir duruş sergilediler, demokrasiyi savundular. Bunlardan hiçbiri, o darbecilerin aklına gelmeyen, düşünmedikleri ve beklemedikleri şeylerdi. Tank, jet ve silahla çıktıkları zaman herkesin kaçacağını zannediyorlardı ama hiçbiri olmadı. Tabii ki en büyük kahramanlar, bugün de bizim burada olmamızı sağlayan halkımızdır."

Gümrükçü, darbe girişiminin ilk dakikalardan itibaren Türk halkı ve hükümetine verdiği somut destekten dolayı Gürcistan hükümetine teşekkür etti.

Doğu Gürcistan Müslümanları Müftüsü Yasin Aliyev de darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Tüm Türk dünyasına "geçmiş olsun" temennisinde bulunan Aliyev, Türkiye'nin büyük bir tehditten kurtulduğunu dile getirdi.

Daha sonra, darbe girişiminde şehit olan asker, polis ve siviller için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunarak, dualar edildi.

Etkinliğe, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Mustafa Korkmaz, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Nebi Gümüş ile büyükelçilik yetkilileri, bir grup Türk iş adamı ve Gürcistan vatandaşları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :