FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Gürcü diplomatlar Türkiye'de demokrasiyi ve hükümeti desteklediklerini vurguladı

TİFLİS (AA) - Gürcü diplomatlar Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini kınadıklarını ve Türk halkının demokratik yolla seçtiği hükümete somut destek verdiklerini açıkladı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te parlamento binasında düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'na katılan Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gigi Gigiadze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Türkiye'deki darbe girişimine tepki gösterdiklerini ve Türkiye hükümetini desteklediklerini ifade ederek "Gürcistan hükümeti Türkiye'deki darbe girişimini hemen ilk başta sert bir şekilde kınadı. Biz Türkiye'de demokratik yollarla seçilmiş hükümeti desteklemekteyiz" dedi.

Başbakan Giorgi Kvirikaşvili'nin darbe girişiminden kısa bir süre sonra 19 Temmuz'da Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini yaptığını hatırlatan Gigiadze, Kvirikaşvili'nin dost ve kardeş Türkiye'ye somut ve tam destek verdiğini belirtti. Ziyaret kapsamında iki ülke arasında 1. Üst Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin düzenlendiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerinin hızlı bir şekilde geliştiğini anımsatan Gigiadze, hemen her alanda daha çok fırsat kullanarak bu ilişkileri daha da güçlendireceklerini ve ileriye götüreceklerini söyledi.

Konferansa katılmak üzere ülkesine gelen Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi İrakli Koplatadze de AA muhabirine verdiği mülakatta, "Darbe girişiminin ardından Gürcistan hükümeti Türkiye'de demokrasi ile anayasal düzeni somut bir şekilde destekledi." diye konuştu.

Kvirikaşvili'nin 19 Temmuz'daki ziyaretinin Gürcistan'ın Türk halkı ve demokrasiye dünya çapında benzeri görülmemiş somut desteğini gösterdiğini kaydeden Koplatadze, bu ziyaret sırasında düzenlenen 1. Üst Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin Türkiye ile Gürcistan arasında 25 yıllık güçlü ilişkileri daha yüksek bir seviyeye taşıdığını dile getirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :