FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Darbe girişimini lanetleyen Afganlar ''Yaşasın Erdoğan'' ve ''Yaşasın Afganistan Türkiye dostluğu'' sloganları attı

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Afganistan'ın Cevizcan vilayetinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak ve Türk halkının demokrasi mücadelesine destek için gösteri düzenlendi.

Cevizcan'ın merkezi Şibirgan kentinde düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

Gösteri alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Abdül Raşid Dostum'un posterleri asıldı.

Coşkulu gösteriye Türk ve Afgan bayrakları ile katılan halk, ''Yaşasın Erdoğan'' ve ''Yaşasın Afganistan Türkiye dostluğu'' sloganları attı.

Gösteride konuşan Mevlevi Yar Muhammad, ''İnsan vücudunun bir uzvu acı çekiyorsa tüm bedeni acı çekiyor demektir, Türkiye'nin derdi bizim de derdimiz.'' dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimini kınadıklarını ifade eden Yar Muhammad, Afgan halkı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediklerini vurguladı.

- "FETÖ okulları kapatılsın"

Göstericilerden Abdul Beşir Hakimi de Türkiye'de halkın oyu ile seçilen hükümeti desteklediklerini ve Türk halkının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Afganistan'da faaliyet gösteren FETÖ'ye ait okulların kapatılmasını istediklerini dile getiren Hakimi, Afganistan hükümetinden bu konuda somut adım beklediklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :