FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Darbe girişimi gecesi Ankara'da şehit olan imam Mustafa Yaman'ın ismi bir okulda yaşatılacak

BARTIN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit düşen imam Mustafa Yaman'ın ismi, memleketi Bartın'daki bir okula verilecek.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimi sırasında şehit düşen imam Yaman'ın ismini, Bartın'da Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) eğitim kurumlarından ve hazineye aktarılan okulda yaşatacaklarını bildirdi.

Yaman'ın merkezde din görevlisi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Tunç, şöyle dedi:

"Hocamız sela okumak için görev yerine gidiyordu. Hainlerin attığı bombalar onu şehit etti. Bartın'da FETÖ/PDY'nin eğitim kurumları hazineye devredilmişti. Bu kurumlardan birine hocamızın ismini vereceğiz. Demokrasi şehitlerinin isminin unutulmaması önemli. Hemşehrimizin ismini böylelikle yaşatacağız."

Bartın Valisi Nusret Dirim de okula, "Demokrasi Şehidi Mustafa Yaman Anadolu Lisesi" adı verileceğini ifade ederek, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşen Yaman'ın hafızlarda kalması için bir eğitim kurumuna isminin verilmesinin, gelecek nesillerin darbe girişimini hatırlamasına yardımcı olacağını söyledi.

Ankara Gölbaşı'nda Şehitler Camisi'nde görev yapan evli ve 2 çocuk babası Yaman, darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan bombalı saldırıda şehit oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :