FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Soruşturma kapsamında Elazığ'da 24 emniyet personeli daha gözaltına alındı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 24 polis daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 190 personelden 25'i hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama kararı verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda 24 kişi adreslerinde yakalandı. Adresinde bulunamayan bir şüpheli için de arama çalışması başlatıldı. Gözaltına alınanlardan 7'sinin 3. ve 4. sınıf emniyet müdürü, 2'sinin emniyet amiri, 15'inin ise komiser ve komiser yardımcısı olduğu öğrenildi.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 24 kişi, daha sonra işlemleri için emniyete götürüldü.

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Elazığ Emniyet Müdürlüğünde görevli aralarında 2, 3. ve 4. sınıf emniyet müdürü, emniyet amiri ve komiserlerin de bulunduğu 190 personel açığa alınmıştı. Bu kapsamda 24 Temmuz'da gözaltına alınan 60 kişiden 43'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, 17'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :