FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam: - "FETÖ'nün Irak'taki faaliyetlerinin durdurulması için dostlarımızdan beklentilerimiz var"- "Buradaki dostlarımızın acı çekmesini istemiyoruz ve kendilerine dikkatli olmaları uyarısında bulunuyoruz"

ERBİL (AA) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili uyarıda bulunarak "Irak'taki faaliyetlerinin durdurulması için dostlarımızdan beklentilerimiz var." dedi.

İnam, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentinde düzenlediği basın toplantısında FETÖ'nün ne kadar tehlikeli olduğunun 15 Temmuz'daki darbe girişiminde apaçık ortaya çıktığını belirtti.

Birçok ülkede örgütle bağlantılı kurumların kapatıldığı veya faaliyetlerinin askıya alındığını hatırlatan İnam, "FETÖ'nün Irak'taki faaliyetlerinin durdurulması için dostlarımızdan beklentilerimiz var. Buradaki dostlarımızın acı çekmesini istemiyoruz ve kendilerine dikkatli olmaları uyarısında bulunuyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin uzun süredir söz konusu örgütle mücadele ettiğini aktaran İnam, "Bu örgüt Türkiye'de resmi şekilde terör örgütü olarak nitelendiriliyor. Kimse durup dururken terör demez, bunun bir sebebi var. Önceden eline silah almayan bir örgüt olarak adlandırılıyordu ancak 15 Temmuz'da eline nasıl tankları aldıklarını gördük. Ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğu şüphe getirmeyecek şekilde ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

FETÖ'ye karşı Türkiye'nin aldığı tedbirlere de değinen İnam, devlet işleyişinin sağlanması için 3 aylık olağanüstü hal ilan edildiğini, gündelik hayatınsa normal akışında devam ettiğini dile getirdi.

Başkonsolos İnam ayrıca, 15 Temmuz'a ilişkin gerçeklerin tüm dünyaya aktarılması konusunda Anadolu Ajansı'nın (AA) hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını çok önemli bulduğunu kaydederek, Türkçe ve İngilizce yayımlanan çalışmayı en kısa sürede bölgedeki kurumlara gönderecekleri bilgisini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :