FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hayati Yazıcı: - "Şimdi bunlar hesap verecek, hesaplarını soracağız. Hesap sorulurken çok titiz davranacağız, titiz davranıyoruz. Bunlar neredeyse, nerelerde kümeleniyorsa, bunları temizleyeceğiz, temizlenmesi gerekir"- "Bun

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Şimdi bunlar hesap verecek, hesaplarını soracağız. Hesap sorulurken çok titiz davranacağız, titiz davranıyoruz. Bunlar neredeyse, nerelerde kümeleniyorsa bunları temizleyeceğiz, temizlenmesi gerekir." dedi.

Yazıcı, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Öznur Çalık, Erol Kaya, Cevdet Yılmaz, Vedat Demiröz, Ahmet Sorgun, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selva Çam ile Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü, makamında ziyaret ederek, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hayati Yazıcı, ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısında, Kazan'ın darbecilere karşı, "Kazan kaldırdığını" ve Türkiye'nin kazandığını belirterek, vatandaşların 15 Temmuz gecesi kendilerine doğrultulmuş silahlara, uçaklara ve tanklara karşı durduğunu anlattı.

Akıncı Üssü'nden milleti bombalamak üzere kalkış yapacak uçakları engellemek için halkın tarlasını yaktığını vurgulayan Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan milletin etnik ayrım gözetmeden, sosyal statü farklılığı içerisine düşmeden "ortak payda vatan millet" diyerek darbe girişiminde bulunanlara haddini bildirdiğini kaydetti.

Yazıcı, darbe girişimiyle ilgili soruşturmaların sürdüğüne işaret ederek, şöyle devam etti:

"Şimdi bunlar hesap verecek, hesaplarını soracağız. Hesap sorulurken çok titiz davranacağız, titiz davranıyoruz. Bunlar neredeyse, nerelerde kümeleniyorsa, bunları temizleyeceğiz, temizlenmesi gerekir. Yani bu ülkenin vatandaşı, egemenlik hakkının tek sahibi milletin egemenlik hakkını yok sayarak, Türkiye'yi yönetmeye kalkışmaları aklın mantığın alacağı bir şey değil. Bunların amaçları bana göre Türkiye'yi kaosa sürüklemek, iç savaşa sürüklemek. Onun için de Türkiye Cumhuriyeti'nin doğrudan doğruya millet tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanını hedef almışlardı. Egemenliğin kullanıldığı mekanların ilk defa bu güruh tarafından bombalanmış olması, buna baktığımız zaman bu bir örgüt, bu bir silahlı örgüt, çete. Bunların akıldaneleri Pensilvanya'da ve biz bunları Fetullahçı Terör Örgütü olarak biliyoruz. Zaten görünen köy kılavuz istemez. Öyleyse bunları kamu kurum ve kuruluşlarından özenli bir biçimde temizleyeceğiz. Bu başladı, bu süreç devam edecek."

Yazıcı, darbe girişiminin ardından Olağanüstü hal, (OHAL) ilan edilmesinin bazıları tarafından çarpıtılmaya çalışıldığına dikkati çekerek, bu kesimler tarafından öne sürülenlerin gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Hayati Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bakın o günden bu yana normal vatandaşımız, normal vatandaşımızdan kastım şu, kanunlara uyan, hak ve hukuku gözeten insanlarımızın hayatında hiçbir değişiklik yoksa bu olağanüstü hal uygulamasının hedefinin ne olduğunu çok iyi anlamaları gerekir. Hiçbir vatandaşın hele hele belki 17-25 Aralık'ta anlamayanlar oldu, bazı söylemleri sorgulayanlar oldu ama 15 Temmuz'dan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, bu darbe içerisinde yer alanlar, bunları destekleyenler, bunların gelişme süreçlerini gözleyen hiçbir ferdin bu konuda, o günden bu yana milletimizin, hükümetimizin bu kesime karşı, bu terör örgütüne karşı yaptıkları ile alakalı söz söyleme lüksümüz yoktur. Ülke hepimizin, vatan hepimizin, bayrak hepimizin ve biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üyeleriyiz. Kardeşliğimiz güçlü. Elbette ki değerler hepimizin, bu değerler üzerinden yürüyüşümüzü takip ederek yolumuza devam edeceğiz."

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına Kazan halkının da uyduğunu anımsatarak, Ankara'yı bombalayan savaş uçakları ve helikopterlerin Akıncı Üssü'nden kalktığının anlaşılmasının ardından, vatandaşları buraya yönlendirdiklerini belirtti.

Ertürk, F-16 savaş uçaklarının kalkmasını engellemek için Kazan halkının canıyla ve malıyla mücadele ettiğini, araç lastikleri ve saman balyaları yakarak, uçakların görüş alanını daraltmaya çalıştığını hatırlatarak, halkın bir kısmının da üssün önünde toplanarak, canı pahasına eylem yaptığını ve bu uğurda 9 şehit, 84 yaralı verdiklerini açıkladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :