FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

MTSO Meclis Salonu'nun adı "15 Temmuz Şehitleri Meclis Solonu" olarak değiştirildi - MTSO Başkanı Erkoç: "Milletimizin iradesi ve devlet kurumlarımızın takdire şayan dayanışması, birliğimizi ve geleceğimizi tehdit eden FETÖ mensuplarının ve destekçilerini

MALATYA (AA) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Salonu'nun adı, "15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonu" olarak değiştirildi.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen temmuz ayı meclis toplantısı öncesi, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşenler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 15 Temmuz gecesi, millet iradesini hiçe sayan ve demokrasi adına utanç verici bir girişime şahit olduklarını belirtti.

Darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirten Erkoç, "Milletimizin iradesi ve devlet kurumlarımızın takdire şayan dayanışması, birliğimizi ve geleceğimizi tehdit eden FETÖ mensuplarının ve destekçilerinin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. 15 Temmuz, demokrasiye inancımızı ve bağlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz çok özel bir gün olarak tarihteki yerini almıştır. Demokrasinin temel niteliği olan halk inisiyatifi ve sivilleşme bir kültür olarak varlığını toplumumuzda en güçlü şekilde hissettirmiştir" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından meclis salonunun adı "15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonu" olarak değiştirildi ayrıca şehitler ve gaziler için başlatılan yardım kampanyasına 20 bin lira bağışlama kararı alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :