FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

- Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç: "FETÖ ile mücadele kapsamında kapatılan Türkiye Boks Antrenörleri Derneği ile federasyonun hiçbir bağı yoktur"


ANKARA (AA) - Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında kapatılan Türkiye Boks Antrenörleri Derneği ile federasyonun hiçbir bağı olmadığını belirtti.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlayan mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini ve federasyon olarak mücadelenin içinde yer aldıklarını vurgulayan Gözgeç, "Bugüne kadar tanımadığımız ve bizlerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu paralel yapının içinde yer alan tüm isimler hakkında resmi işlemleri başlattık. FETÖ hainleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Gözgeç, Balıkesir'de bulunan Türkiye Boks Antrenörleri Derneğinin de paralel yapıyla mücadele kapsamında kapatıldığını öğrendiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"İçerisinde boks geçen her kelime federasyonumuza mal ediliyor. Akıllarda herhangi bir soru işareti kalmaması adına buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. Söz konusu derneğin Türkiye Boks Federasyonu ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bu derneğin kuruluş aşamasında da faaliyetlerine devam ettiği dönemlerde de bizim en küçük bir dahlimiz olmadı. Federasyon olarak paralel devlet yapılanmasıyla ilgili mücadeleye çok büyük bir desteğimiz var. Biz, tüm kurumların bu hainlerden temizlenmesi gerektiği inancındayız. Bahsi geçen derneğin kuruluşunda yer alan, derneğin faaliyetlerinde görev üstlenen tüm isimleri tespit edecek ve gerekli adımları atacağız. Ayrıca, bu hain yapılanmanın içerisinde yer alan hakemlerle ilgili de çalışmalarımızı başlattık. Bizim bu hainlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :