FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Doğan:- "Problemli unsurları kamu içerisinden temizlemeden darbe teşebbüsünün önlenmesi ve tamamen ortadan kaldırılması mümkün görünmüyor"

BURDUR (AA) - Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "Problemli unsurları kamu içerisinden temizlemeden darbe teşebbüsünün önlenmesi ve tamamen ortadan kaldırılması mümkün görünmüyor." dedi.

Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da darbe teşebbüsüyle karşılaştığını ve "uçurumun kenarından döndüğünü" söyledi.

Darbe olduğu takdirde neler olabileceğini halkın hayal etmesini istediklerini belirten Doğan, "Kamu düzeninin bozulduğu, birçok insanın gözaltına alındığı ve tutuklandığı, statlarda toplandığı problemli bir durum ortaya çıkacaktı. Devlet bu darbeyi bastırdığı için darbeyi yapanlarla ilgili nitelikli bir soruşturmaya girişmesi gerekiyor. Aksi halde darbe yapanların kökü kurutulmadıkça yenisine teşebbüs edilebilir." diye konuştu.

Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın meydanlardan çekilmemesini istediğini hatırlatarak, problemli unsurların hala kamu içinden temizlenmediğini kaydetti.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının paralel yapıyla bağlantılı olan kişi ve kurumlarla ilgili soruşturmalarını başlattığını ifade eden Doğan, ilk olarak kendi meslektaşlarıyla ilgili soruşturma başlattıklarını dile getirdi. Doğan, Burdur Adliyesinde 8 hakim ve savcıyla ilgili darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma başlattıklarını, bunun sonucunda 4 meslektaşının tutuklandığını vurguladı.

- "Adli soruşturmalar hızla devam ediyor"

Diğer kamu kurumlarında bu yapıyla bağlantılı olan yaklaşık 400 personelin meslekten ihraç edildiğini hatırlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki bütün Cumhuriyet Başsavcılıkları olarak bu yapının içerisinde olup karar merciinde olan isimlerle ilgili adli soruşturmalar hızla devam ediyor. Kimin ne eylemi varsa bunu soruşturacağız ve delilli olanlarla ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Problemli unsurları kamu içerisinden temizlemeden darbe teşebbüsünün önlenmesi ve tamamen ortadan kaldırılması mümkün görünmüyor."

- "Soruşturma devam ettikçe başka gözaltılar olabilir"

Doğan, Burdur'da 19 kişiye paralel yapının önemli ögeleri olduğunu düşünülerek gözaltı kararı verdiklerini belirterek, "Soruşturma devam ettikçe başka gözaltılar olabilir ama bütün bunları yaparken bu yapıyla bağlantısı olmayan hiçbir vatandaşın 'Böyle bir soruşturmadan dolayı mağdur olacağım' endişesine kapılmasını istemiyoruz. Ancak bu yapıyla bağlantılı olan ve bu yapıya hala desteğini devam ettiren herkesle ilgili soruşturmamız olacak. Onlar endişelensin." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :