FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Darbe girişimiyle ilgili tutuklanan 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpcan'ın avukatı Kılıç:- "Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının, Zırhlı Tugay Komutanı'nın 15 Temmuz akşamı ve sonrasındaki süreçte bu darbe girişimiyle ilgili olarak en ufak b

ŞANLIURFA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan'ın avukatı Oğuz Evren Kılıç, "Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının, Zırhlı Tugay Komutanı'nın 15 Temmuz akşamı ve sonrasındaki süreçte bu darbe girişimiyle ilgili olarak en ufak bir dahli, en ufak bir katkısı ve desteği olmamıştır." dedi.

Kılıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, halen cezaevinde bulunan müvekkili hakkında somut bir delil ve suçlama bulunmadığını savundu. Alpcan'ın, tutukluluk hali yerine adli kontrol şartıyla serbest bırakılabileceğini ifade eden Kılıç, "Müvekkilimin masumiyetinin ispatı için Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru da dahil olmak üzere tüm hukuki şartları deneyeceğiz." diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'nın 15 ve 16 Temmuz gecesi basına yaptığı açıklamaların müvekkilinin kanunsuz emri uygulamadığının ispatı olduğunu belirten Kılıç, söz konusu tarihte kentte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığının ifade edildiğini kaydetti.

Avukat Kılıç, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Türkiye'de olağanüstü bir süreç yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Olayın ne kadar büyüklüğünün hepimiz farkındayız. 15 Temmuz'da yaşananlardan dolayı, tüm birliklerin elden geçirilmesi, kimin ne yaptığı, o gece nasıl bir tavır takındığı, bu süreçte tespit için bu soruşturmanın yapılması olağan. Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının, Zırhlı Tugay Komutanı'nın (Tuğgeneral Metin Alpcan) 15 Temmuz akşamı ve sonrasındaki süreçte bu darbe girişimiyle ilgili olarak en ufak bir dahli, en ufak bir katkısı ve desteği olmamıştır. Hiçbir şekilde bu darbe girişiminin katılma konusunda bir emri uygulamamıştır veya altlarına, bir alt rütbede birine emir kesinlikle vermemiştir."

Kılıç, Alpcan'ın tutuklu olmasının suçluluğunun ispatı anlamına gelmediğine işaret etti. Tuğgeneral Metin Alpcan'ın kesinleşen cezasının bulunmadığını aktaran Kılıç, şu andaki tutukluluk halinin ise tedbir amaçlı uygulandığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :