FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı: - "FETÖ/PDY terör örgütü tutuklularının avukatlarıyla yapacakları görüşmeler, teknik cihazla, sesli veya görüntülü kaydedilecek. Görüşme esnasında personel bulundurulacak, karşılıklı verilecek tüm belgelere örgütsel iletişim

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY terör örgütü tutuklularının avukatlarıyla yapacakları görüşmelerin teknik cihazla, sesli veya görüntülü kaydedileceğini bildirdi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olup, Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı ceza infaz kurumlarında bulunan tutukluların aileleri, yakınları ve avukatlarıyla görüşmelerinde uygulanacak hususlar hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, toplumun ve ceza infaz kurumunun güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin yönlendirmesi, bunlara emir ve talimat verilmesi veya gizli, açık ya da şifreli mesajlar iletilmesi ihtimalleri gözetilerek, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin verdiği yetki uyarınca, FETÖ/PDY terör örgütü tutuklularının avukatlarıyla yapacakları görüşmelerin teknik cihazla, sesli veya görüntülü kaydedileceği belirtildi. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Görüşme esnasında personel bulundurulacak. Karşılıklı verilecek tüm belgelere örgütsel iletişim, emir, talimat içerip içermediğinin tespiti bakımından el konulacak. Anılan terör örgütüne mensup tutukluların diğer adli tutuklulara nazaran sayılarının fazla olması, avukat görüş mahallerinin ise sınırlı sayıda olması nedeniyle avukatların ziyaret gün ve saatleri savunma hakkına engel olmayacak şekilde sınırlandırılacak.

Tutuklunun avukatı ile yaptığı görüşmenin yukarıda bahsedilen amaçlarla yapıldığının anlaşılması halinde görüşmeye derhal son verdirilecek, bu hususta yasal gereği için tutanak tutulacak. Olağanüstü halin devamı süresince ve anılan KHK gereğince tutuklu olanların, belgelendirilmesi koşuluyla sadece eşi, ikinci derece dahil kan hısımları ile birinci derece kayın hısımları, vasisi veya kayyımı tarafından ziyaret edilebilecek. Eş, çocuk (evlat edinilen çocuklar dahil), torun, anne, baba, kardeş, büyükanne ve büyükbaba ile eşinin anne ve babası ziyarete alınacağından, yukarıda belirtilenler haricinde Bakanlık veya Cumhuriyet Başsavcılığımızca yazılı olarak görüş izni verilenler ziyarete kabul edilecek, bunların dışında ziyaretçileri kabul edilmeyecek."

Tutukluların telefon ile haberleşme haklarından 15 günde bir kez ve yukarıda belirtilen ziyaretçiler ile sınırlı tutularak, 10 dakikayı geçmemek üzere faydalandırılacağının belirtildiği açıklamada, KHK uyarınca vasi veya kayyımın da belgelendirmeleri koşuluyla belirlenecek görüş gün ve saatinde ziyarete alınacakları bildirildi.

FETÖ/PDY kapsamında ve Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutukluların her haftanın cuma günü ziyaretçileriyle görüşme yapabilecekleri de aktarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :