FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

CHP Genel Sekreteri Sındır: - "Devlet yönetiminde liyakate aykırı yapılan iş ve işlemlerin sonucu olduğu aşikar olan bu felaketin bir daha tekrarlanmaması için kamu yönetiminde ve devlet kademelerinde liyakati, hak edeni öne çıkaran bir düzenlemeyi yapmak

ANKARA (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, FETÖ'nün darbe girişiminin, devlet yönetiminde liyakate aykırı yapılan iş ve işlemlerin sonucu olduğunu ifade ederek, "Bu felaketin bir daha tekrarlanmaması için kamu yönetiminde ve devlet kademelerinde liyakati, hak edeni öne çıkaran bir düzenlemeyi yapmak esastır." değerlendirmesinde bulundu.

Sındır, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi çok büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü hatırlattı.

Devlet kadrolarında yuvalanmış darbeci FETÖ üyelerinin, Türkiye'yi büyük bir kaosa sürükleyecek kalkışma ile Türk milletini ve onun tüm kurumlarını hedef aldığını anımsatan Sındır, "Millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasinin mabedi TBMM'ye saldırdılar. Yurttaşlarımızı acımasızca katlettiler. Milletimizin direnişi, vatansever subaylarımız ve polislerimiz sayesinde uçurumun kenarından döndük." ifadesini kullandı.

Sındır, bugün artık yaraları sarma ve muhasebe yapma zamanı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Devlet yönetiminde liyakate aykırı yapılan iş ve işlemelerin sonucu olduğu aşikar olan bu felaketin bir daha tekrarlanmaması için kamu yönetiminde ve devlet kademelerinde liyakati, hak edeni öne çıkaran bir düzenlemeyi yapmak esastır. Bunun hesabı asil milletimiz önünde, hukukun ilkelerinden asla ayrılmadan mutlaka sorulacaktır. Bu zor dönemde vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumaktan geri durmayacağız. Demokratik parlamenter sistemimizin daha sağlam temellerde çalışması ve her türlü darbeye karşı hazırlıklı olmak için hepimize görev düşüyor. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günleri el birliği içinde atlatacağımızdan kuşku duymuyorum. Yeter ki birlik içinde, özgür biçimde bir Türkiye özleminde olalım."

Hiçbir çete ya da örgütün, milletin birliği ve demokrasi bilinci karşısında başarıya ulaşamayacağına işaret eden Sındır, "Biz, milli mücadele sonucunda Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının, ülkemizi bin bir zorluklarla kurduğunun bilincinde oldukça ve bu tarihi sorumluluğu unutmadıkça hiçbir hain eylem amacına ulaşamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :