FETÖ’nün darbe girişimi

FETÖ’nün darbe girişimi

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, İtalyan basınında çıkan Türkiye aleyhindeki haberlere yönelik kamu diplomasisini sürdürüyor

ROMA (AA) - Türkiye’nin Roma Büyükelçiliğinin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmelere yönelik etkin kamu diplomasisi çalışmaları devam ediyor.

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, İtalyan basınının, FETÖ’nün darbe girişimi sonrası seçimle işbaşına gelmiş yönetimden ve demokrasiden yana tutum almasına rağmen daha sonra darbeye kalkışanlara yönelik başlatılan soruşturmaları, bazı görevden almaları olumsuz şekilde aktarması nedeniyle İtalyan kamuoyundaki bazı olumsuz algıları ortadan kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bu kapsamda Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, ülkedeki 1 radyo kanalı, 2 yüksek reytingli haber kanalı ve 4 ana akım gazeteye ayrı ayrı demeçler verdi.

Roma’daki uluslararası basına yönelik basın toplantısı da düzenleyen Sezgin, konuşmalarında, FETÖ’nün Türkiye’de gerçek bir darbe girişiminde bulunduğuna dikkati çekti.

Büyükelçi Sezgin, İtalyan kamuoyuna, Türkiye’ye ön yargılarla yaklaşmamaları ile Türkiye-İtalya arasındaki ilişkilerin her zeminde korunması mesajlarını verdi.

Büyükelçilik, İtalya'da diplomasi ve siyaset nezdindeki temaslarını da artırdı.

Büyükelçi ve büyükelçilik yetkilileri, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar İtalyan dışişleri bakanlığı yetkililerini, parlamenterleri, düşünce kuruluşları ile kanaat önderlerini, hem bireysel hem heyetler halindeki görüşmelerle bilgilendirdi.

Büyükelçi ve büyükelçilik yetkilileri, ayrıca, koalisyon iktidarının büyük ortağı ve merkez solun çatı partisi Demokrat Parti’nin (PD) Senato Grup Başkanvekili Luigi Zanda başkanlığındaki parlamenter heyetiyle bir araya gelerek, Türkiye’de yaşanan gelişmeler ve iki ülke ilişkilerini ele aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :