FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar: "Avrupa'nın demokrasinin yanın da mı, darbenin yanında mı durduğunu görmek istiyoruz"- "Türkiye, zaten AB'yi demokrasiye olan inancı ve demokrasisini güçlendirmek için istiyor ama AB demokrasi karşıtı t

ŞANLIURFA (AA) - TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Avrupalı siyasilerin ve dış basının değerlendirmelerine ilişkin, "Avrupa'nın demokrasinin yanın da mı, darbenin yanında mı durduğunu görmek istiyoruz." dedi.

Gülpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasinin AB ile Türkiye'nin ortak bir değeri olduğunu belirterek, darbe girişiminin demokrasiye saldırı niteliği taşıdığını söyledi.

Türkiye'de hükümetin darbe sonrası bazı zorunlu tedbirler aldığını kaydeden Gülpınar, özellikle Avrupalı siyasilerin ve yabancı basın kuruluşlarının darbe girişimine yönelik şüphe uyandıracak yaklaşımlarını doğru bulmadıklarını vurguladı.

Gülpınar, Türkiye'de idam cezası gelmiş gibi tavır takınan Avrupa'nın yanlış yaptığını ifade ederek, "Şimdiden idam cezası gelmiş gibi konuşmaya başlamışlar. Olmamış bir şeye niye bu kadar tepki var." dedi.

İdam cezasının Türkiye'nin birinci gündem maddesi olmadığını dile getiren Gülpınar, "İdam cezasının Meclis'ten geçmesi ve anayasa değişikliği gerektiren bir konu, şimdilik önceliğimiz değil ancak günlerdir meydanlarda toplanan binlerce vatandaşın yoğun olarak FETÖ lideri Fetullah Gülen'in idamına ilişkin taleplerini dile getirmesini de gözardı edemeyiz. Halk, üzerine kurşun sıkan bir örgütün cezasız kalmasını tabii ki kabul edemez, demokrasi de zaten çoğunluğun istediğinin uygulanmasıdır." diye konuştu.

Özellikle AB üyelerini, Avrupalı siyasileri ve yabancı medya kuruluşlarının temsilcilerini Türkiye'de ağırlayarak darbeye ilişkin izleri göstermek istediklerini belirten Gülpınar, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın demokrasinin yanın da mı, darbenin yanında mı durduğunu görmek istiyoruz. Özellikle Avrupa'dan siyasiler gelsin, Türkiye'de halkın temsilcilerinin bulunduğu Meclis binamızı gezip, görsünler. Darbe girişimiyle ne hale gelmiş. Burada onlarla yüz yüze konuşur, olanları anlatırız. Türkiye, zaten AB'yi demokrasiye olan inancı ve demokrasisini güçlendirmek için istiyor ama AB demokrasi karşıtı tavır sergilerse vatandaşımız, buna daha farklı bir tepki gösterir. Dolayısıyla darbe girişimine ilişkin şüphe uyandırmayan, daha net açıklamalar bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :