FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Uşak Valisi Okur:- "40 yıldır içimizde beslenen, büyüyen, gizlenen, yılan zihniyetli, akrep tıynetli terör örgütü ile sonuna kadar mücadele edeceğiz"

UŞAK (AA) - Uşak Valisi Ahmet Okur, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra ülkenin çok ciddi bir süreçten geçtiğini belirterek, "Yaşanan badirenin en kısa sürede ülkemizin ve milletimizin menfaatinin çok daha parlayacağı bir şekilde sona ermesi için dua ediyoruz. 40 yıldır içimizde beslenen ve büyüyen, gizlenen, yılan zihniyetli, akrep tıynetli terör örgütü ile sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Vali Okur, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

FETÖ ile ilgili il genelinde mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade eden Okur, milletin demokrasiye ve ülkeye sahip çıkmaya devam ettiğini ifade etti.

Büyük bir metanet ve kararlılıkla bu badirenin atlatılacağına inandığını dile getiren Okur, şöyle devam etti:

"Yaşanan badirenin en kısa sürede ülkemizin ve milletimizin menfaatinin çok daha parlayacağı bir şekilde sona ermesi için dua ediyoruz. 40 yıldır içimizde beslenen ve büyüyen, gizlenen, yılan zihniyetli, akrep tıynetli terör örgütü ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin, kundaktaki iki aylık bebeğinden 115 yaşında sandalyede yürüyen ninesine kadar her ferdi, her düşüncedeki insanı darbe sözünü duyup, algılayıp, Sayın Cumhurbaşkanımızın sokaklara inin talimatıyla da hiç tereddüt etmeden olduğu yerdeki en yakın müdahale yerine koşa koşa gidip milletini ve devletini savunmakta, dünyaya ve bütün devletlere, özellikle darbe heveslilerine darbeye muhatap olan mazlum durumdaki diğer devletlere çok önemli bir ders vermiştir. Eli öpülesi bu millet, tarihi bir tablo ortaya koydu."

Bunların bir kez daha yaşanmaması için FETÖ ile bağlantı kişilerle ilgili asla taviz verilmeden idari talimatlara uygun işlemlerin yapılacağını anlatan Okur, "Tereddüde düşüldüğünde valiliğimizde kurulan OHAL bürosu ile irtibata geçilmesi suretiyle kimse haksızlığa uğramadan soruşturmalarının en sağlıklı şekilde tamamlayarak gerekli çalışmalar yapılacaktır." diye konuştu.

Okur, yaşanan badire en kısa sürede atlatılarak Türkiye'nin kalkınma hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğini ve Türkiye'nin gelecekte çok parlak ve çevresinde, dünyada sözü sayılır bir ülke olacağını ifade etti.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz günü darbeye karşı gelerek hayatını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantıda yatırımcı kuruluşlarca yürütülen projelerle ilgili bilgi verildi.

Yatırımcı kuruluşların yürüttükleri projeler kapsamında, yüzde 41 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 44 fiziki gerçekleşme, belediyelerin yürüttükleri projeler toplamında ise yüzde 19 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 37’lik bir fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :