FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler:- "Türkiye çok büyük bir badire atlattı. Bu ortamda OHAL ilanı son derece isabetli bir karardır. OHAL, anayasada öngörülmüş bir yönetim usulüdür. Dolayısıyla hukuk devleti anlayışının dışında bir uygulama değil"- "Ma

ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "Türkiye çok büyük bir badire atlattı. Bu ortamda OHAL ilanı son derece isabetli bir karardır. OHAL, anayasada öngörülmüş bir yönetim usulüdür. Dolayısıyla hukuk devleti anlayışının dışında bir uygulama değil." dedi.

Güler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Darbe girişiminin bir "işgal saldırısı" olarak nitelendirilmesi gerektiğinin altını çizen Güler, "Büyük Ortadoğu Projesi adı altında Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine yapılan iç savaş çıkarma, çıkaramıyorsan açıktan o ülkeleri işgal etme ve yönetimlerine doğrudan el koyma girişimlerinin tarih bakımından en sonuncusunu yaşadık."ifadesini kullandı.

"Bir sıradan askeri darbenin de ötesinde Türkiye'yi bir işgal girişimi yaşadık." diyen Güler, şöyle konuştu:

"Bu girişimin yalnızca Türkiye içerisinde değil, Türkiye'nin dışında ne yazık ki 'müttefik' diye bilinen ülkelerden doğru, desteklendiği son gelişmelerle açığa çıktı. Türkiye çok büyük bir badire atlattı. Bu ortamda OHAL ilanı son derece isabetli bir karardır. OHAL, anayasada öngörülmüş bir yönetim usulüdür. Dolayısıyla hukuk devleti anlayışının dışında bir uygulama değil. Mesele OHAL, karar ve uygulamalarının hiçbir şekilde 'kayırmacı, partizanca, haksız' şekilde uygulanmaması. Buna özen gösterilmesi gerekiyor. Ben, OHAL kararının isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Şimdi yapılan uygulamaların yakın izleyicisi olma gayretindeyim. Büyük bir duyarlılıkla çalışmalar yürütüldüğünü gözlemliyorum, dilerim de böyle gitsin."

- Gülen'in iade süreci

Güler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecine ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Türkiye'nin elbette ki Gülen'in iadesini isteyeceğini vurgulayan Birgül Ayman Güler, şunları söyledi:

"İstemeli de. Ama doğrusu Abdullah Öcalan, Türkiye'ye getirilip batı kuvvetleri tarafından teslim edildi ve sonrasında Türkiye'nin bölünme sürecinde bir alet olarak kullanıldı. Fetullah Gülen'in teslimiyle beraber Türkiye üzerinde yeni bir baskı yaratmaya hazırlanmış tırnak içinde müttefikler varsa, istemem şahsen. Orada otursun, ömrünü tamamlasın gitsin."

- Siyasi partilere uyarı

Devlet Personel Başkanlığının mayıs rakamlarına göre general ve amiral sayısının 358 olduğunu açıklayan Güler, bu darbe girişiminden sonra gözaltına alınan general ve amiral sayısının ise 134 olduğunu anımsattı.

Güler, şunları kaydetti:

"Yani Türkiye'nin en önemli görev mevkilerinde yüzde 40 oranında bir Fetullahçı örgütlenme olmuş. Buna bakıp, 'hayır siyasi partilerde bir tane bile Fetullahçı ve Fetullah aklı yoktur' demek sanırım hiç kimsenin söyleyeceği bir şey değil. Maalesef siyasi partilerde çok ciddi bir Fetullahçı baskı ve siyasi parti aklını teslim almak üzere çalışan bir yapılanma var. Bütün partiler için geçerlidir. AKP içinde, MHP içinde muhtemelen ve biliyorum ki CHP'de de geçerlidir. Bunların bir an önce siyasi parti bünyelerinde de etkisiz kılınması şart."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :